Bakpulverbröd

Idag vaknade jag tiiidigt. Passade på att prova ett nytt snabb bröd som jag hittat på Frukost bloggen.

Här är receptet:

2 dl kokande vatten
2 dl havregryn
1 msk honung
2 dl mjölk
2 dl grahamsmjöl
2dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver

Häll kokande vatten över havregrynen. Låt svälla en stund.
Rör ner honung och mjölk.
Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, salt och bakpulver.
Rör ner mjölblandningen i havregrynsgeggan och knåda ihop till en deg (kan behövas mer vetemjöl).
Dela degen i sex delar och tryck ut varje del till en lagom stor kaka.
Grädda på 200 grader i 10 min.



Eva

Låter onekligen supersmidigt. Var det gott?

Anna Svalander

Det var kanske ingen smaksensation utöver det vanliga men det var ett helt klart godkänt frukostbröd =)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress