Foccacia

Idag har det regnat och åskat här mest hela dagen. Jätte mysigt tycker jag. Blev sugen på något gott och bakade en foccacia som jag sitter och mumsar på nu. Den blev sjukt god.

Här kommer receptet:

25 g (1/2 pkt) färsk jäst
3 dl ljummet vatten
0.5 dl god olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7 dl vetemjöl special
Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning

Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.
Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.
smäm

såg ju hur gott ut som helst!

Sommartjejen

Ser jättegott ut, men siffrorna försvann på måtten. Blir lite svårbakat då! =)

KRAM

Sommartjejen

Tackar! :-)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress