Energy bars
Nästan varje morgon vill Levi ha nyponmjöl i sin yoghurt. Inte mig emot då det är fullproppat med c-vitamin. På baksidan av förpackningen finns ett recept på energy bars som vi bestämde oss för att prova här om dagen.
 
För att slippa klumpar silade vi ner nyponmjölet.
 
Levi jobbade på bra och hällde ner resten av ingredienserna.
 
Vi följde inte receptet till punkt och pricka utan tog lite av det vi hade hemma.
 
Blanda, blanda.
 
Och så ner med smeten i en form och in i ugnen.
 
Klart! Och det bästa av allt är att de blev goda och att Levi också gillar dem.
 
Receptet kommer från Risenta:
 
1 dl nyponskalmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl havregryn
50 g torkade tranbär
100 g finhackade torkade fikon (vi tog russin)
100 g finhackade hasselnötter (vi tog pumpakärnor)
2 krm salt
50 g smör
1 dl honung (vi tog sirap och agavesirap)
2 äggvitor
 
Rör ihop alla torra ingredienser.
Blanda smör och honung i en kastrull och låt koka upp på medelvärme. Sjud ett par minuter och låt sedan svalna något.
Vispa ner äggvitan.
Vänd ner smeten i grynblandningen och blanda noga.
Klä en 20x20 form med bakplåtspapper och bred ut smeten jämnt.
Grädda i mitten av ugnen i 45-50 min på 175 grader.
Låt kallna helt och skär i bitar.
 
Sara

Gott, ska prova, kanske redan imorgon :)

Trees, mamma i London

gud vad gott det ser ut! och nyttigt :) det allra bästa!
älskar att baka med den lilla!

sandra

Ser verkligen riktigt gott ut!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress