Vi leker Maui hela dagen lång!

Det närmar sig den mycket efterlängtade resan och det börjar Vilma känna va. Antingen är det playmo-familjen som åker flygplan till Maui.

Eller så är det vi. Den senaste leken är att Vilma är mamman och jag barnet som tillsammans med pappan och Levi ska åka till Maui. Hon har fixat flygplansstolar i barnens rum. Vi packar väskor och visar passen. Sen flyger vi i ca 2 sekunder och sen är vi framme! Då går vi till stranden och hittar sköldpaddor. 

Sen tar vi på badkläder och simmar. 

Sen fortsätter det så och detta ska gärna lekas hela dagen lång ♡

Och inte mig emot. För efter alla promenader hem från skolan med regnkläder på den senaste tiden längtar jag nu mer än någonsin!


Förbereda en liten tjej

Vilma och jag började kolla igenom lite sommarkläder idag för att se vad vi ska ta med på resan. Under tiden pratade vi om Maui och kom in på att vi ska bo i ett hus. Där blev hon lite fundersam för det finns väl inga hus på Maui!? Vi har pratat förut om att vi ska sova där många nätter men när vi tittat på bilder har vi nog bara sett stränder och djungel. 

Men här kan vi ju tacka Mr.Google för street view. Vi gick in på Google maps och kollade hur det ser ut på alla möjliga platser. Bland annat kom vi till flygplatsen och kunde se hur det ser ut där. Sen hamnade vi innuti ett flygplan och det var ju så klart väldigt spännande!

Levi har flugit några gånger, senast när han var drygt fyra år så han vet rätt bra hur det går till. Vilma däremot har bara flugit en gång när hon var ett år så henne försöker jag förbereda lite mer. Hon är mycket nöjd över att hon kommer få en egen stol! 

Sen får vi hoppas att hon är tillräckligt nöjd med att ha en egen stol så det räcker i alla mängder av timmar vi ska spendera i den 😁

PS: Vi tyckte det var fantastiskt roligt att den lilla gubben man drar ut på kartan för att se street view på Google maps fick sjöjungfru fena på Maui!

Tjuvstarta julen

I vanliga fall rör jag inget vad jul heter innan första advent. Men i år tänker jag att det är okej att börja redan nu eftersom vi inte kommer ha det speciellt juligt, i vanlig svensk bemärkelse, de sista två veckorna innan jul. So bring on julmust och pepparkakor, fudge och saffransskorpor! Jag är redo!