Baka pepparkakor i pyjamas
Det blev lite deg kvar efter killarnas husbygge så igår morse bestämde vi oss för att baka pepparkakor. Jag älskar verkligen att kunna ta det lugnt på morgonen och inte behöva stressa iväg oss någonstans. När man direkt efter frukost kan sitta kvar där i sin pyjamas och börja med nåt annat. Här om dagen blev det pysselstund med saker från paketkalendern och den här dagen blev det pepparkaksbak.
 
 
Levi gillar en serie på Barnkanalen som handlar om när barn praktiserar på olika arbetsplatser. I ett avsnitt är de på ett bageri och bagaren säger att "det viktigaste är att smaka på smeten". Vi kan väl säga som så att det uttrycket använder Levi numera rätt flitigt när vi bakar.
 
När kakorna lite senare var gräddade och hade svalnat var det dags att dekorera. Levi plockade fram.
 
Och dekorerade alla pepparkakorna mycket flitigt.
 
När vi satt där och bakade ville Levi göra en gubbe men eftersom vi upptäckte att vi inte har varken en gubbe eller gummaform så hjälptes vi åt att skära ut en egen. Den skulle sen ha två knappar, inte fler. För det hade han sett på en bild att pepparkaksgubbar har. Jag gillar speciellt munnen som består av två hudbens-strössel och en guldpärla. "För att det ska se ut som han äter dom", tyckte Levi.  
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress