Today's the day!


Åh som jag har längtat efter att få plocka fram Conversen! Idag tyckte jag att det var dags. Välkommen våren!

En eftermiddag på isen


Idag åkte vi ut på isen och njöt av solen. David passade så klar på att ta med surfgrejorna.


Levi och jag satt i solen och tittade på alla andra som oxå tagit sig ut på isen.


Och så fotade vi lite.


Och tittade på David när han surfade så klart.


Vi fick en riktigt fin eftermiddag i solen.

Idag har det varit vår


När Levi och jag gick ut för att gå på promenad i vårsolen idag möttes vi av väldigt översvämmade vägar. Det var så mycket vatten att det blev svårt att promenera.


Vi gick till lekplatsen istället. Med galonisar på kunde Levi krypa runt bäst han ville i slasket. Fast roligast idag var nog ändå att gunga gungbräda.

En flicktårta


Alldeles strax ska jag och Levi få besök av två små nyfödda flickbebisar och deras fina mammor. Därför tyckte jag att det var på sin plats att göra en tårta igen.


Det fick bli en mintårta med bara några enkla prickar på. Nu längtar jag efter att få göra en figurtårta igen. Hoppas att det blir nåt tillfälle för det snart.

Söndagsfika


Idag efter kyrkan hände det sig att vi fick fikagäster. De här killarna hjälpte mig att baka kladdmuffins.




De var tillsynes till mycket stor hjälp.


Muffinsarna fick bo i vårfärgade formar för jag börjar tycka att det är dags för vår nu.


Två av de fina fikagästerna fastnade på bild, nämligen Emilie och Alida.

Glad Alla hjärtans!


Levis första steg


Nu mera springer Levi runt med sin gåvagn mest hela tiden. Han tycker det är väldigt roligt. Men så igår när vi satt och lekte alla tre i lilla familjen inne på Levis rum så tog han helt plötsligt sina första små stapplande steg, alldeles själv. Han skulle gå från mig till David som höll i en av hans böcker. Han tog kanske 3-4 steg och vi blev förstås alldeles överlyckliga. Sen gjorde han det om och om igen. Våran stora lilla kille ♥

Finbesök


Igår fick vi fint besök av mor o far och moster o morbror. Även de förgyllde vårt hem med en underbar tulpanbukett.


Vi har smaskat på tårta.


Myst med morfar.


Och gått på en kall promenad till Helping Hand.

Vi tackar för besöket och hoppas att ni vill komma snart igen!

Jag vill bada i pastell


Idag har jag varit på Helping Hand. Den här gamla köksvågen fick följa med mig hem. Det syns inte riktigt men den är underbart pastellgul.
Just nu skulle jag mer än gärna översvämma mitt kök med härliga pastellfärger. Tror jag längtar mer efter våren än jag insett. Mer pastell till folket!

En Alla hjärtans tårta


Idag har vi haft finbesök av mina föräldrar och min moster och morbror. Jag såg tillfället och passade på att öva mina tårtskaparkunskaper. Eftersom att det snart är Alla hjärtans dag fick det bli en tårta med det temat.




Det blev lite tajt om tid så den blev inte riktigt som jag ville. Jag hade tex tänkt ha ett pärlband runt om längst ner oxå. Men men...god blev den i alla fall.

En dag med tårta och pulka


Idag kom Hofgrenarna på besök och med sig hade de världens finaste blombukett.


Kusinerna började förståss leka på en gång.


Efter en stund var det dags att smaka på tårtan.


Wilmer paxade genast den fiskande pingvinen.


Det var skojigt att smaska på pingvinerna.




Efter tårtan tog vi på oss så mycket kläder vi kunde och gick ut i iskylan för att åka pulka.






Wilmer var kanske världens modigaste och åkte helt själv ända uppifrån toppen gång på gång.


David och Alfred åkte lite tillsammans.


Levi var så klart oxå med. Han satt väl inpackad i sin varma mysiga vagn och tittade glatt på alla som åkte.

Tack fina familjen för en mysig dag!

En vintertårta


Jag bestämde mig för att inspireras av min systerson Wilmer som har något av mottot "Firas vad som firas kan". Därför har jag bakat en tårta till idag när vi får finbesök av Familjen Hofgren. Det förstår ju vem som helst att det måste firas med en tårta!


Det fick bli en tårta med temat vinter eftersom snön och kylan äntligen har infunnit sig här i Uppsala.


En pingvin har fått en snöboll i huvudet och blev mycket förvånad.


En annan försöker spela oskyldig.


Och en tredje pingvin sitter på kanten av isflaket och fiskar.

Oj så roligt det var att göra den här tårtan. Jag har knappt kunnat slita mig från tårtfixet och därför har det blivit några riktigt sena kvällar. När jag sen väl har lagt mig har jag drömt om tårtor. Kunde aldrig föreställa mig att det här skulle vara så kul!

Att göra egen sugarpaste

Sugarpaste kan man köpa på bland annat Panduro eller beställa hem från olika sidor på nätet. Det går även att göra egen sugarpaste och det provade jag igår. Receptet jag använde innehåller bara ingredienser som kan köpas i en vanlig mataffär och jag har hittat det hos Johanna.


Man behöver:

1 msk gelatinpulver
4 msk kallt vatten
30 gram kokosfett
1 dl vit sirap
ca 1 kg florsocker
1 msk solrosolja/rapsolja
Ev. smak och färg


Börja med att blanda gelatin och vatten i en bunke som sedan ska stå i vattenbad, och låt det svälla en stund.
Sätt bunkten i vattenbad och värm försiktigt tills gelatinet har smält. Lägg i kokosfett och låt även det smälta. Låt blandningen svalna till ungefärlig fingertemperatur.
 

Sikta ner 8 dl florsocker i en annan bunke och spara resten till knådningen.


Häll i gelatinblandingen och tillsätt den vita sirapen, oljan och ev. smak och färg. Blanda sedan ihop till en kletig massa och häll upp den på en yta pudrad med florsocker. Knåda in lämplig mängd av det resterande florsockret.
Det är bättre att knåda in för lite florsocker än för mycket. Det går alltid att ha i mer i efterhand men om man haft i för mycket från början blir sugarpasten inte bra. Jag lämnade min deg ganska kletig för säkerhets skull.


 När den är klar slår du in den i plastfolie så att det blir riktigt lufttätt och förvarar den i rumstemperatur.

Jag smaksatte min sugarpaste med flytande vaniljarom som jag hittade i min mataffär. Idag har jag även färgat hälften blå. Det går alltså mycket bra att färga i efterhand. Om man använder vanlig karamellfärg för att färga behöver man ofta tillsätta mer florsocker samtidigt. Annars blir sugarpasten kletig eftersom att man tillsätter mer vätska.

Jag funderade på varför man i det här receptet inte blandar i allt florsocker direkt i bunken utan knådar in det sista för hand. Det finns säkert nån bra anledning till det men nästa gång tänker jag prova att blanda allt i bunken istället för att kleta med händerna.


RSS 2.0