Skrutt och blä...

Nu är det inte lilla guldklimpen på bilden det här inlägget handlar om utan det som finns bakom honom. Nämligen våran underbara, lummiga, totalt insynsskyddande häck på baksidan vid altanen.
Vi fick en lapp i brevlådan idag som berättade att den kommer att klippas ner. INTE jippie!!

Ett nytt recept

Jag har kollat en del på "Jamie Oliver 15 minute meals" och idag tyckte jag att det var dags att prova ett av hans recept. "Gorgeous greek chicken with herby vegetable couscous & tzatziki".
Receptet hittar man om man klickar här.
 
Jag hade fin, fin hjälp av lilla febrisen så några 15 minuter var det inte att tala om. Men det gör inte så mycket när man Vabar och har all tid i världen att fylla ut med lagom ansträngande aktiviteter.
 
För att få det att gå på 15 min hade jag oxå behövt en matberedare, som receptet säger. Det äger jag dock ingen så det var bara att hacka för hand istället.
 
Mr. Oliver rekommenderar 1 mått couscous till 2 mått vatten och det funkade perfekt!
 
The chicken.
 
Rätten får helt klart godkänt! Nu följde jag dock inte receptet till punkt och pricka utan anpassade det lite efter oss. Förhoppningsvis provar jag ett till nytt recept imorgon igen.

Min älskling

Han är så go, våran Levi. En riktig liten mys och buskille. Igår hittade jag honom nerbäddad under i princip alla kuddar och filtar som vi äger. Där låg han och myste och lekte titt ut när jag kom för att titta på honom.
Igår fick han hög feber och hosta igen, efter att ganska nyss blivit frisk från en riktigt jobbig förkylning med hosta.
Vi gick till doktorn för att kolla upp det och det visade sig att han har dubbelsidig öroninflammation. Nu har vi fått penicillin och annan hostmedicin så det borde ju släppa snart.

Kan nån bara ge mig fem miljoner

Om nån bara kunde vara snäll att ge mig sisådär fem miljoner så att jag kunde köpa ett hus vid havet...
 
Då skulle jag bli väldigt glad!

Fiskgrytspremiär

Idag provade jag att laga nåt som aldrig lagats i vårt hem förut, nämligen fiskgryta.
Eftersom att min älskade make är något av en fiskhatare så blir det lixom aldrig av att prova nya spännande fiskrätter. Nu när jag har dagbarn försöker jag dock servera fisk minst en gång i veckan och då kan det ju vara trevligt med lite variation. Det här receptet tackar jag min fina syster för. Hon är så underbar att hon lite titt som tätt skickar iväg ett lättlagat, typiskt bra, "förbereda dagen innan mat" -recept till mig.
 
Det här behöver du:
Fiskkuber, blandade sorter (Vill man göra det riktigt enkelt så finns det färdigtärnade att köpa)
Morot (Jag la även till lite potatis)
Purjolök
Körsbärstomater
Två burkar creme fraiche saffran/tomat
Fiskfond eller fiskbuljongtärning
 
Ta så mycket eller lite av allting som du själv tycker blir bra.
 
Gör så här:
Skiva morot och purjolök.
 

Fräs skivorna i en gryta.
Häll i 1/2 liter vatten (mer om man vll göra en soppa istället för en gryta) och en buljongtärning.
Koka upp och ha sedan i fiskkuberna. Koka i ca 5 min.
 
Dela tomaterna och tillsätt dem tillsammans med creme fraichen. Värm tills allt blivit lagom varmt.
 
Klart!
 
För ett tag sen åt jag en fiskgryta på Stationen här i Uppsala som var helt vansinnigt god. Den här smakade väldigt likt den!

Flygplansböcker

 
 
Jag har just beställt en Halvan bok om flygplan till Levi. Sedan våran utflykt till Arlanda är han väldigt fascinerad av flygplan och självklart växer fascinationen när vi pratar om att vi ska få åka flygplan snart.
 
Funderar på att beställa de här oxå. En om flygplan och raketer och så en Mulle Meck bok om flygplan För att lixom riktigt ta vara på hans nyfunna intresse.

Ny tårta


En tårta med Buzz Lightyear finns uppe på annastårtor.se

Ja, jag längtar!


Foto: Fritidsresor

Vi har just varit och vaccinerat Levi inför resan. Lilla stackarn blev super ledsen när han insåg att den där "putan" han skulle få hos doktorn inte var så trevlig som han nog trott.
Det är tok kallt ute. Nu sitter jag i soffan under filten och tittar ut på snöflingorna som börjat falla igen. Jag är inte mycket för att klaga på vintern och kylan. Även om jag verkligen skulle kunna så tycker jag inte att det hjälper att klaga, det blir mest bara värre. Hur som helst så kan jag meddela att det blivit väldigt mycket lättare att se på snöflingorna sen vi bokade våran resa. Det som är kvar av vintern känns inte alls så oövervinnerligt långt längre. För snart, snart, snart får vi sol och värme. Snart, snart, snart får jag sticka ner mina tår i den där solvarma mjuka sanden. Snart, snart, snart får jag byta den tunga vinterjackan mot kjol och linne. Snart, snart, snart får jag plaska runt med mina killar i både pool och hav. Om så bara för en vecka. Men åh vilken vecka det ska bli!

annastartor på instagram

 
Nu finns Annas Tårtot på Instagram. Tänkte att jag skulle försöka lägga upp lite bilder på tårtor och andra bakverk. Välkomna att följa!
 
annastartor heter jag där så klart.

Floating on pink clouds

Glad alla hjärtans dag!
 
www.annastårtor.se
 

Rhodos blev till Kap Verde

Vi har just bokat en sista minuten till Kap Verde i mars. Yey!! Leendet sitter så klart fastklistrat på läpparna och Oj så jag ser fram emot sol och värme!
Vi har länge haft tankarna på Kap Verde men på sista tiden har det lutat mer åt Rhodos i början på maj istället. Nu hittade vi dock en bra sista minutenresa med All inclusive så då passade vi på att boka på en gång.
 
 
Tror det blir toppen! Sol, värme, sand och pool till mig och Levi och vindsurfing till David. Kan inte bli mycket bättre för vår lilla familj.
 
Bilder från Ving och Fritidsresor.

En fin dag

Efter kyran och mys-lunch med fina vänner tog vi oss ut på isen en stund.
 
Levi var tröttis och satt helst i vagnen.
 
Maya var mer sugen på att promenera runt och tog med sin pappa.
 
 
Det blev en fin dag och ännu bättre blev den när den avslutades med lite kladdkaka hemma hos Fam.T.

Figurkakor

Idag kom önskemålet att vi skulle baka kakor som såg ut som julgranar, hus och sniglar. Det fick bli sugar cookies, fast vi kallar dem figurkakor. Först skulle degen kavlas ut.
 
Sen var det dags att trycka ner formarna.
 
När kakorna var gräddade och avsvalnade var det dags att färga glasyren i olika färger. Barnen valde så klart.
 
Vi skippade det där med spritsning av glasyren och använde sked istället. Mycket enklare för de små.
 
Så här snygga blev de.

RSS 2.0