Krabbfiskepremiär!

Idag har vi haft sol här på Läjet. Levi, jag och Vilma åkte in till stan på förmiddagen för att köpa några nya krabbfiskespön då det gamla blivit sönderlekt under året. Lite senare på dagen tog vi med dem ner till stranden för att premiärfiska. Napp på en gång och både jag och Levi blev så glada att vi ropade högt.
Ända sen vi började prata om att flytta ner hit har vi sagt att vi nån gång ska fiska krabbor och sen koka dem och smaka, så när det nu var dags att fiska för första gången i år var Levi snabb med att påminna mig om det.
När det sen väl var dags att smaka var han inte lika övertygad om att det var en bra idé längre. Tillslut vågade han dock prova en liten bit och jag tror att han var rätt så nöjd med sig själv sen ♥

Levi och Noah

I midsommarhelgen har Levi lekt mycket med sin syssling Noah. De har så väldigt roligt ihop.
 
 
 
 
Underbara killar!

Kusiner i gröngräset


Att försöka fota ett gäng barn samtidigt är inte det lättaste. När alla andra ler ser Vilma väldigt skeptisk ut.
 
Eller så gör nån en rolig min (om än en väldigt söt sådan).
 
Eller så försöker nån mata Vilma med en blomma.
 
Men det spelar ingen större roll. För de är så väldigt fina ändå, de där underbara ungarna.

Vilma


 
 
 
 

Äntligen!

Och så äntligen kom de! De mycket efterlängtade farmorn och farfarn. Vilken lycka att få leka, busa, prata, mysa och läsa med sin älskade farmor igen! När vi hade ägnat oss åt det en stund här hemma hos oss åkte vi ut till stugan.
 
Killarna klippte gräset.
 
 
Och vi andra roade oss med att undersöka allt nytt och spännande inomhus. Eller i alla fall en av oss.

En tur till Småland

Förra helgen packade vi in oss i bilen och körde mot Småland. Första stoppet var Huskvarna för att fira en fin vän som pluggat färdigt till sjuksköterska och också fyllt 30 år. När vi kalasat färdigt åkte vi vidare till Levis kusiner för att sova över. Söndagen bjöd på massor av lek, god mat och även båttur (Vilmas första) och picknick.
 
Tur är det att de kommer ner hit snart för oj så ledsen Levi var när vi skulle åka därifrån. Kul att vi bor lite närmare dessa fina nu!

Levis matdag

Som bekant har vi en fyraåring här hemma. Det är inte alltid lätt att vara fyra år. För tillfället tycker våran fyraåring att det är jobbigt att det är mamma och pappa som bestämmer. Vi vill gärna att han ska få vara med och bestämma, till en viss gräns så klart. För att få honom att känna att hans åsikt också räknas så kom David på idén att han skulle få ha en egen matdag. En dag då det är Levi som bestämmer helt själv vilken mat vi ska äta. Och oj så populärt det blev! Han funderade väldigt väldigt noga, i några dagar, på vad han skulle välja. Tillslut hade han bestämt sig och till frukost blev det yoghurt med blåbär och russin. Leverpastejsmacka med saltgurka och juice och vatten att dricka. Till lunch bjöd han på korv med bröd och till kvällsmat ville han ha chili con carne med ris.  
Kvällen innan det var dags för hans matdag sa han "Imorgon går vi upp tidigt, tidigt och sätter igång o lagar mat!" Fantastiskt att en så enkel sak kan få en liten kille att känna sig så stor, duktig och betydelsefull ♥

9 månader

Idag blir Vilma 9 månader. För ett tag sen klippte jag hennes lugg för första gången. Hon får mig att skratta så många gånger åt alla hennes vilda upptåg. Hon ställer sig upp hela tiden, mot allt hon kommer åt. Här om dagen hittade jag henne även halvvägs upp i trappan. Hon ålar fortfarande snabbt som blixten men har även börjat ställa sig på alla fyra och har lyckat ta några små krypsteg.
 
Detta är dock inte världens enklaste att fånga på bild då hon som sagt är nån slags raket.
 
Det här blev väl kanske den bästa av alla bilder.
 
Annars blir det rätt mycket såna här.
 
Eller såna här.
Älskade vilda Vilma ♥

Stugan över dagen

Här om dagen packade jag in barnen i bilen och åkte iväg till stugan. Vi tog med lunch och satte oss ganska snart ute i solen för att äta. Levi var något överpeppad på att komma ut till stugan och undersökte, tog fram och pillade på allt som kom i hans väg.
 
Efter en stund orkade inte riktigt mamman med denna enorma undersökningsentusiasm. Då passade det bra att gå ner till stranden.
 
Det var första gången Vilma kände på sand. Hon sover alltid i vagnen när vi är iväg på utflykter annars.
 
Och ja, den här bilden sammanfattar väl vår stund på stranden rätt bra. Levi lekte och Vilma åt allt hon kunde hitta. Precis som det ska vara.
Levi var dessutom rätt så övertygad om att "den blåa bilen kommer nog snart" (=farmor och farfars bil) Och när jag sa för 325e gången att de tyvärr inte kommer att vara i stugan idag utan kommer om några veckor så struntade han fullständigt i det. "Jo mamma, de kommer snart." Älskade ungen, han längtar så efter dem. Tur att det inte är långt kvar nu!

Mikas på besök


I helgen som gick hade vi som sagt besök från Mullsjö. Familjen Mika kom och hälsade på, till allas glädje. Barnen lekte konstant från början till slut. Det är så väldigt härligt att se deras glädje, fantasi och energi!
På lördagen (som råkade vara självaste nationaldagen) åkte vi iväg till Apelviken där det var lite event av olika slag. Det som verkade locka barnen mest var dock klipporna.
 
De smarta föräldrarna hade satt stövlar på barnen så att de skulle kunna plaska ordentligt på stranden. Dock inte lika smart när barnen bestämde sig för att hålla till på klipporna istället.
 
 
 
 
 
 
 
Den här tjejen fick hålla sig i vagnen när de stora killarna klättrade på klippor och hoppade i hoppborgar. När det blev alldeles för olidligt för henne att sitta still tog vi en glasspaus i gräset.
 
Nästa dag tog vi det lugnt på morgonen (alla utom David som gav sig iväg ca 06.30 för att surfa en stund). Innan lunch tog vi oss i alla fall iväg på en promenad ner till havet. Kollade på alla som lekte i vattnet, åt bullar, frös lite, drack varm choklad, blåste bort osv.
Innan de åkte hem hann Charlotte och jag med en sväng till Ullared. Och tänk så skönt det kan vara att komma iväg hemifrån, utan barn, och bara få prata och umgås med en vän. Att få gå omkring i en butik i sin egen takt utan att någon drar/tjatar/gnäller/gråter/pratar oavbrutet. Man kommer lixom hem som en ny människa även fast vi bara var borta några timmar.
En väldigt bra helg var det. Ser fram emot nästa!

Sommarvarmt i vattnet

För några dagar sen var barnen och jag nere på stranden en eftermiddag. Vilma sov i vagnen, Levi lekte på klipporna och jag njöt av solen. Efter en stund bestämde vi oss för att känna på vattnet. Eftersom att det är så väldigt långgrunt på vår strand hade vattnet hunnit bli riktigt varmt och skönt. Levi utbrast "Mamma, det är sommarvarmt i vattnet! Nu kan farmor och farfar komma!" Som han längtar!
 

Besök och gråtande bebis

Vi har haft en så väldigt trevligt helg med finbesök från Mullsjö och till och med en tjej-tur till Ullared i sista minuten. Bilder från helgen får komma ut en annan dag då jag nu ligger i sängen, så stilla och tyst jag bara kan, med en bebis som mer eller mindre gråtit sig till sömns och nu ligger mig. 
Lilla hjärtat som alltid annars somnar så bra i sin säng verkar ha det lite kämpigt och snorigt ikväll ♥ Skönt är det i alla fall att Levi som ligger precis bredvid till och med sover sig igenom de värsta gallskriksattackerna.

Mitt nya jag?

När man just tagit ett spontandopp i ishavet på sin kvällarunda, då tycker jag nog ändå att man förtjänar nån slags uppdatering. Jag är i alla fall löjligt nöjd med mig själv.
Mvh // Mitt nya jag

Hon ställer sig!

Mamma, hon tar mina grejer! Hör jag från Levis rum. Ingen nyhet tänkte jag, han får väl flytta undan dem lite bara. Och så kommer jag in och möts av detta. Hon har varit på gång att ställa sig upp nu i några dagar men inte riktigt fått till det utan hjälp, men nu så.
 
Tänkte säga att nu blir det inte en lugn stund. Men det har det inte varit på ett tag så inte vet jag om det blir så stor skillnad.
 
Hon passade även på att släppa taget helt och leka med nåt annat. Lite kul att hon passar på att göra det för första gången när hon (för första gången) har just den här pyjamasen på sig. Levi gjorde nämligen samma sak klädd i just den pyjamasen och även han strax över 8 mån. Här kan man se det.
 
Mina sötaste nosar ♥

En liten uppdatering

Nä nu har det inte hänt mycket spännande här på ett par dagar. Vilma har varit krasslig och vi har åkt fram och tillbaka till vårdcentralen och sjukhuset de senaste dagarna.
Det är första gången som vi är i kontakt med vården här i Varberg och jag är nästintill överväldigad över hur bra bemötande vi fått och hur snabbt och effektivt allt varit. Tex så ringde läkaren själv upp mig tre gånger för att höra hur det gick med urinprovet (som inte var helt lätt att få till från en 8 månaders bebis...). 
Nu har hon i alla fall fått medicin och jag hoppas innerligt att den verkar snabbt så hon får må bättre och kan sova ordentligt igen. Det här med dålig sömn börjar lixom bli jobbigt på riktigt snart.

RSS 2.0