Premiärtur på nya skidorna
Levi fick skidor av oss i julklapp och lyckan var så klart stor när det var tillräckligt mycket snö på juldagen för att kunna prova dom.
 
Det gick jätte bra för honom och det bästa av allt är att han tycker att det är super kul! Han åkte en del förra julen när vi var uppe i fjällen och det märktes att han hade provat det förut.
 
Mina skidkillar ♥
 
Julafton i Tumba
I år firade vi julafton hos min syster och hennes familj, i Tumba. Efter lite paketöppning i sängen på julaftonsmorgonen gjorde vi oss klara för att åka ganska tidigt. Eftersom lilla fröken löken tyckte det var lämpligt att vakna redan kl.05 just den här dagen (som aldrig händer annars) var det inga problem att komma iväg i tid. 
Wilma hade på sig sin nya guldkjol som hon så lämpligt hade fått i sin julstrumpa. 
 
Vi fick absolut inte ta kort på Levi när han hade fått på sig fin-julkläderna. Men när utekläderna var på och vi precis skulle åka, då ville han vara med på kort. Bättre det än inget. Man får lixom ta den chansen man får.
 
Väl framme i Tumba pratade Wilma lite med morfar.
 
Och Levi spelade gitarr med mormor.
 
Efter en liten stund kom tomten till Levis STORA förtjusning!
 
Det var väldigt spännande.
 
Wilma var inte lika imponerad över tomten men nöjd ändå.
 
Barnen spenderade mycket tid vid granen och listade ut vilka paket som var till vem.
 
När de andra föreberedde maten höll jag ett öga på Wilma som agerade livs levande docka och blev väldigt ompysslad av kusin Elvira.
 
 
Efter maten var de dags för julklappsutdelning och alla barn var väldigt peppade.
 
Levi inte minst. Han fick bland annat sina första skidor.
Vi hade en väldigt fin dag och det var skönt att för första julaftonen nånsin få både vakna upp hemma och gå och lägga sig hemma, istället för att vara bortrest i flera dagar.
Rocky road fudge
Dagarna innan jul gjorde jag Rocky Road Fudge. Helt klart nya favorit julgodiset och enklaste receptet.
Jag smälte ihop 200g ljus och 200g mörk choklad tillsammans med en burk kondenserad mjölk + en klick smör. I med lite godsaker (jag hade pistagenötter, cashewnötter och dumlekolor) och så ner i en bakplåtsklädd form och in i kylen tills det stelnat. Dela i lagom stora bitar och ät, ät, ät!
 
 
 
Ljuvligt!