Att vakna med den bästa känslan

Ni vet den där känslan när man vaknar på morgonen och är alldeles lycklig och förväntansfull för man vet att det ska hända nånting rolig under dagen. Älskar de där sekunderna det tar innan man kommer på vad det är man ska göra. I alla fall, den känslan har jag vaknat upp med i några dagar nu och det är så fullkomligt underbart att den här flytten får mig att le det första jag gör när jag vaknar.
Idag jobbar David sin sista dag på jobbet. Levi har sovit över hos sin farmor och denna underbara farmor har tagit ledigt från jobbet så att de två kunde åka ner på stan och fika på förmiddagen. Vilma har sovit i över tre timmar nu och gör det fortfarande så jag har fått massor av tid att packa det sista. När till och med krukväxter och gardinstänger är nerplockade, då känns det att det är nära.
Imorgon ska vi fira Levis födelsedag för hela slanten och sen...sen kör vi!

Home is wherever I'm with you

Näe hörrrni, nu är det nära på riktigt! Vi har två dagar kvar här i Uppsala, sen är det flyttdag. I stort sätt allt är nerpackat. Jag slog just in Levis födelsedagspresenter utan sax för den var så klart också nerpackad. 
Man får inte jätte mycket tid till att stanna upp och tänka efter när det är fullt upp med barn och packning och hej vad det heter. Men rätt som det är kommer det över mig. Vi ska lämna Uppsala. Det är lätt att focusera på allt det roliga, härliga och fantastiska med att flytta och förverkliga sina drömmar. (Och tur är väl det.) Men så kommer det som sagt över mig ibland, det där som faktiskt också är en verklighet. Att vi på lördag ska säga hej då till vår älskade lilla lägenhet. Att vi ska flytta långt bort ifrån den ännu mer älskade familjen och vännerna. Det gör ont i hjärtat.
Men så här om dagen, när jag hade så väldigt nära till tårar på grund av detta så blev jag påmind om den där ljuvliga strofen "Home is wherever I'm with you" och jag blev genast lugn. För det stämmer, där min fina lilla familj är, där vi är tillsammans, det är det som är hemma och nu kommer hemma snart vara nån helt annan stans. Det kommer bli så bra, för vi är där tillsammans ♥

Allt på en gång

På fredag blir Vilma 7,5 mån. Idag bestämde hon sig för att resa sig upp mot tvättmaskinen. Det är första gången hon drar sig upp till stående själv. Hon överraskade mig verkligen. Några minuter senare började hon ta sig framåt ordentligt för första gången också. Sen har hon gjort det så fort jag lägger ner henne. Förut har hon mest rullat och snurrat för att förflytta sig men nu har hon fått till nån slags larv-stil. 
Jag kan inte minnas att Levi var så här aktiv som Vilma är. Hon är lixom inte still en sekund. Underbart full av liv!

Levis poliskalas

Igår var det då ääääntligen dags för Levis poliskalas. Mini-polisen var något peppad och sprang ut i strumporna för att möta upp de första gästerna.
 
Vi hade jobbat hårt med att sätta upp avspärrningsbanden lite överallt. Tänk så väldigt roligt en liten (snart) fyraåring kan tycka det är med just avspärrningsband.
 
Han var snabb med att öppna alla fina presenter.
 
Till Levis STORA lycka hade fler klätt ut sig. Det kom både poliser och bovar och oj som det lektes och jagades. Och så fanns det så klart andra små sötnosar också.
 
Till desserbordet tyckte Levi att det skulle finnas munkar och kaffe. "För det gillar poliser". Vill man se mer bilder på tårtor och fika så kan man kika in på annastårtor.se
 
Det här var vad Levi valde att äta. Han gillar sugarpasten mer än själva tårtan. Vi delar inte uppfattning.
 
 
 
Efter fikat fortsatte leken. Älskar att han har så roligt med sina kompisar och det känns ju så klart i hjärtat att vi ska flytta ifrån dom.
 
Boven är instängd i fängelset!
 
Vi är så väldigt glada att det blev en sån toppendag för. Levi hade verkligen hur kul som helst och det tackar vi alla fina kalasgäster för!

Tjuv och polis

Idag har vi haft poliskalas för Levi här hemma. Skulle vilja lägga upp ungefär en miljard bilder från dagen men är helt slut så det får bli en annan gång. De här bilderna kan jag dock inte låta bli att visa redan nu. Världens finaste tjuv och polis ♥ ♥
 
 
 
 
 
 
 

Snart

När grannen verkar tycka att våra barns läggningstid är en alldeles utmärkt tid att köra slagborren, då är det lite så där extra skönt att veta att vi väldigt snart kommer bo i ett eget hus.

Morgonlektion

Levi fortsätter fundera och överraska mig. Idag vid frukosten förklarade han utförligt för mig vad gravitation är och hur den fungerar. Han har tydligen lärt sig det på nåt barnprogram och har han lärt sig nånting så verkar det fastna för alltid. Hans minne är helt otroligt. Älskar att jag är den som får ta del av allt det han har att prata om!

Tidig morgon

 
Ligger i soffan och försöker få Vilma att somna om. Vi vaknar inte 05.20 i den här familjen. Hon verkar dock inte riktigt ha förstått det än. Efter en stund kommer Levi tassandes och kryper ner under filten. Vi viskar och myser. Vilma vaknar till. Själv känner jag mig inte vidare vaken då det blev en sen kväll efter 10 år sen studenten-återträff.
Aptrött spelar mindre roll för vi har en mysig dag planerad. Vi får hålla oss lite för oss själva då Levi varit sjuk men tror vi får en fin dag ändå. Även om någon gäääärna hade gått på det där kalaset han var bjuen på.

Kusinerna sover över

Förra veckan kom barnens kusiner hit för att leka och sova över. Vi började dagen på Pelle Svanslös-lekplatsen.
 
Och oj vad det lektes! Vi gillar verkligen den här lekplatsen. Den är så väldigt fin, rolig och genomtänkt.
 
 
 
 
Favoritstället är nog ändå polishuset. Komplett med fängelse och allt.
 
Och Fru Råttströms konditori. Fast det kanske egentligen mest är min favorit.
 
 
Vilma njöt av att få rulla runt på marken och av kusinernas uppmärksamhet.
 
Och av att få mysa med moster Sara så klart.
 
 
Jag älskar alla roliga detaljer på den här lekplatsen. Här meckar Alfred med bussens motor till exempel.
 
 
Till och med att gå hem ifrån lekplatsen blir roligt när man kan välja att gå ut genom ett råtthål.
 
Efter massor av lek (och prat för mammorna) i flera timmar blev vi hungriga och gick ner mot stan för att äta på Crêperiet.
 
När vi kom hem var det snart dags för kvällsmat för Vilma och det fixade Elvira alldeles galant.
När Vilma somnat blev det popcorn och film i soffan innan det var dags att gå och lägga sig.
 
Levi och Elvira ville sova tillsammans i Levis säng och de hade det så väldigt, väldigt mysigt. Ända tills det var dags att släcka och somna för då var det en liten kille som hellre ville sova med mamma o pappa ♥
 
Nästa dag innehöll minst lika mycket lek och prat och mys i det härligt vårvädret.
 
Efter många fler timmar tillsammans gav sig kusinerna av mot tåget för att åka hem igen.
Oj så glada vi är för våra fina, fina kusiner!

En liten tand

Här om dagen tittade Vilmas första tand upp. På onsdag blir hon 7 månader. Lilla damen ♡

Påsk-kvadrater


Idag har Levi och jag pysslat ihop lite påskpynt till riset. Min tanke var att vi skulle göra ägg men jag älskar att han tar saken i egna händer och gör precis som han själv tycker blir fint. Tydligen var påsk-kvadrater mycket snyggare än påskägg.

RSS 2.0