Levis frågor och funderingar
Den här killen alltså. Han som föddes igår men som ändå på nåt märkligt sätt fyller fyra om bara en månad.
Hans lilla huvud är verkligen sprängfyllt av tankar, frågor och funderingar. Non-stop är det varför, hur, vad händer om? Det är inte alltid lätt att svara kan jag säga. Det kan vara de mest otänkbara frågeställningarna och ibland så självklara att man får tänka till. "Varför är det en bil? Vad händer om en rymdraket landar på en annan rymdraket? Varför kan lampor lysa? Vad händer om en ko står på en gris? Hur kan flygplan flyga? Varför kan grodor hoppa? Vad händer om en fjäril är i en annan fjäril?
För tillfället är det nog allra mest Vad händer om-frågor. Och ibland har han lixom tänkt ut svaret själv och svarar jag då något annan så säger han "Nej" och så får jag be honom förklara istället. Det är SÅ härligt med alla frågor och tankar och funderingar. Kanske inte precis när man har en tid att passa, försöker laga mat och Vilma skriker samtidigt, men annars så! Tur för oss att det är väldigt sällan som Vilma skriker eller att vi  har en tid att passa för jag älskar verkligen att svara på alla hans 1000 frågor ♥
Getost och flyttfunderingar
När den där mannen kommer hem från storhandlingen och har tänkt på att köpa getost bara för att jag råkade säga att jag är så väldigt sugen på det. Det är då man blir lite så där extra kär.
För övrigt sitter jag i köket med tända ljus på bordet och njuter av att det fortfarande är ljust ute trots att det är kväll. Det spelar ingen roll att det regnar och ruskar utanför. Man vet lixom att våren ändå är på gång nu. Alla ljusa kvällar som ligger framför. Märklig känsla är det dock att vi inte kommer att njuta av de där kvällarna här, i det som fortfarande är vårt hem. Att vi snart kommer sitta i ett annat kök, i en annan stad, i en annan del av landet och att det då kommer vara "hemma". Snart kommer vi bo i ett hus där vi hittills inte ens har varit. En väldigt märklig känsla. Märklig men bra.
Tropiska Växthuset
Jag fortsätter bjuda på halvdassiga mobilbilder eftersom kameran fortfarande är kvar hos kusinerna.
Igår gjorde vi ett besök på Tropiska Växthuset vid Botaniska trädgården här i Uppsala. Vi har aldrig varit där förut och tänkte att det kanske är dags nu innan vi flyttar från stan.
Vi började i regnskogen.
 
Väldigt härligt med lite värme när det var isande kallt utanför.
 
Extra roligt var det så klart att vi var där med favorit killarna.
 
Efter regnskogen tog vi en titt i öknen där det var väldigt varmt.
 
Vilma blev alldeles lockig i håret eftersom det var så varmt och fuktigt överallt.
 
Vi avslutade med att fika i regnskogen. När vi nästan hade fikat klart överraskades vi av ett regnväder. Väldigt spännande! Man kan ju undra varför vi inte gjort ett besök här förut...