Levis frågor och funderingar

Den här killen alltså. Han som föddes igår men som ändå på nåt märkligt sätt fyller fyra om bara en månad.
Hans lilla huvud är verkligen sprängfyllt av tankar, frågor och funderingar. Non-stop är det varför, hur, vad händer om? Det är inte alltid lätt att svara kan jag säga. Det kan vara de mest otänkbara frågeställningarna och ibland så självklara att man får tänka till. "Varför är det en bil? Vad händer om en rymdraket landar på en annan rymdraket? Varför kan lampor lysa? Vad händer om en ko står på en gris? Hur kan flygplan flyga? Varför kan grodor hoppa? Vad händer om en fjäril är i en annan fjäril?
För tillfället är det nog allra mest Vad händer om-frågor. Och ibland har han lixom tänkt ut svaret själv och svarar jag då något annan så säger han "Nej" och så får jag be honom förklara istället. Det är SÅ härligt med alla frågor och tankar och funderingar. Kanske inte precis när man har en tid att passa, försöker laga mat och Vilma skriker samtidigt, men annars så! Tur för oss att det är väldigt sällan som Vilma skriker eller att vi  har en tid att passa för jag älskar verkligen att svara på alla hans 1000 frågor ♥

Getost och flyttfunderingar

När den där mannen kommer hem från storhandlingen och har tänkt på att köpa getost bara för att jag råkade säga att jag är så väldigt sugen på det. Det är då man blir lite så där extra kär.
För övrigt sitter jag i köket med tända ljus på bordet och njuter av att det fortfarande är ljust ute trots att det är kväll. Det spelar ingen roll att det regnar och ruskar utanför. Man vet lixom att våren ändå är på gång nu. Alla ljusa kvällar som ligger framför. Märklig känsla är det dock att vi inte kommer att njuta av de där kvällarna här, i det som fortfarande är vårt hem. Att vi snart kommer sitta i ett annat kök, i en annan stad, i en annan del av landet och att det då kommer vara "hemma". Snart kommer vi bo i ett hus där vi hittills inte ens har varit. En väldigt märklig känsla. Märklig men bra.

Tropiska Växthuset

Jag fortsätter bjuda på halvdassiga mobilbilder eftersom kameran fortfarande är kvar hos kusinerna.
Igår gjorde vi ett besök på Tropiska Växthuset vid Botaniska trädgården här i Uppsala. Vi har aldrig varit där förut och tänkte att det kanske är dags nu innan vi flyttar från stan.
Vi började i regnskogen.
 
Väldigt härligt med lite värme när det var isande kallt utanför.
 
Extra roligt var det så klart att vi var där med favorit killarna.
 
Efter regnskogen tog vi en titt i öknen där det var väldigt varmt.
 
Vilma blev alldeles lockig i håret eftersom det var så varmt och fuktigt överallt.
 
Vi avslutade med att fika i regnskogen. När vi nästan hade fikat klart överraskades vi av ett regnväder. Väldigt spännande! Man kan ju undra varför vi inte gjort ett besök här förut...
 
 

Hon sitter!

Bara den senaste veckan har Vilma lixom gasat på. Det känns som att hon i princip aldrig är stilla. Ligger hon på golvet så sprattlar eller rullar hon iväg. Allt som kommer i hennes väg åker genast in i munnen. Hon har lärt sig hur man tar sig fram med gåstolen och blivit mycket mer stadig när hon står upp. Och så sitter hon helt plötsligt väldigt bra. Inte så att man kan lämna henne sittandes men små stunder sitter hon själv. Vi har även precis bytt ut ersättningen mot grötfrukost, mellanmål och lunchmat. Kanske ersättning nån gång på dagen men det blir mest mat, till lilla damens stora förtjusning! Välling verkar inte vara nån hitt än dock.

Lika?

Levi 6 månader.
 
Vilma 6 månader.
 
Har tänkt länge att jag skulle ta en likadan sexmånadersbild på Vilma som jag tog på Levi. Surt bara att jag lyckades glömma kameran hos min syster i helgen precis när det var dags för den där bilden... Får nöja mig med en mobilbild. Men vad säger ni, är de lika som bebisar?
 

Sex månader

I söndags blev Vilma 6 månader. Hon väger nu 6635g och är 66,7 cm lång. Lilla tjejen ♡
Jag tycker det var ungefär igår hon var nyfödd. Hon börjar kunna sitta själv i några sekunder och kämpar och kämpar för att ta sig framåt. Det  finns inte mycket som är tråkigare än att äta ur flaskan och inte mycket som är roligare än att äta med sked. Det skulle vara storebror då för han är fortfarande storfavoriten.
Hon lyser upp med hela ansiktet så fort man ler åt henne och på sista tiden verkar hon blivit lite mammig. 
Mitt hjärta. Tänk så lycklig man kan vara över att få vara mamma till en till!

När drömmar blir till verklighet

Oj så länge jag har väntat på att få skriva just det här blogginlägget.
De som känner oss vet att vi l.ä.n.g.e har velat fram och tillbaka om vilken stad vi ska bo i. Uppsala eller Varberg. Flytta eller stanna. Vid årsskiftet sa vi att vi under 2015 skulle bestämma oss.
Det är inget lätt val, av så många olika skäl. Det påverkar till exempel fler än oss. Våra barn, familjer, vänner. Jag skulle kunna skriva en hel uppsatts om hur alla tankar gått fram och tillbaka de senaste månaderna men jag tror jag besparar er det.
Nu har vi i alla fall, äntligen, bestämt oss. Vi ska flytta till Varberg.
Jag kan knappt förstå det själv och jag känner att jag får nypa mig själv i armen rätt ofta. Jag pendlar mellan att vara livrädd och överlycklig samtidigt och om vartannat mest hela tiden.
Det här är ju faktiskt en dröm som blir till verklighet. Det kommer bli så bra!
 

Att sova tillsammans

 
En sak som jag tycker om med att vara förälder är att det är så mycket saker man ändrar åsikt om när man fått barn. Eller, så har det varit för mig i alla fall. Lite skrattretande är det så klart men i slutändan gillar jag nog ändå att det är så. Det är lite ödmjukande. Sen jag fick barn har jag insett att jag inte vet allting om hur det är att uppfostra barn.
 
En sån sak som jag helt ändrat åsikt om är det här med att sova tillsammans.
Fram till för ca ett år sen tyckte jag mycket bestämt att barn absolut ska sova i sina egna sängar. Jag kunde inte förstååååå hur man kan ha barnen i sängen hela nätterna. Ingen sover ju bra då, tänkte jag. Jag ville att Levi skulle vara trygg i sitt eget rum, i sin egen säng. Och det gick väldigt bra. Han var trygg och sov väldigt bra i sin säng. MEN sen hände det saker som gjorde att han började komma till oss mitt i natten. Till en början försökte vi "vänja av honom" med det. Det gick inte bra överhuvud taget utan blev bara så fel.
 
Nu mera lägger vi båda barnen i vårt sovrum och det kunde inte kännas bättre! Visst är det trångt och varmt. Visst vaknar man några gånger per natt av ett par fötter som kommer och försöker leta sig in under ryggen, ett huvud som ska ligga på samma kudde, ben som slängs upp på magen osv. Men fy som jag skulle sakna de där fötterna om de inte var där.
Jag har så helt och hållet bytt åsikt här, och jag älskar det!
Kanske kommer barnen vilja sova i sina egna sängar när Vilma är lite större och de får dela rum. Kanske inte.
Just nu förstår jag verkligen att Levi inte vill sova i sitt eget rum. Jag skulle inte heller vilja vara den enda i vår familj som inte fick sova tillsammans med de andra.
Som min syster skrev för ett tag sen så är jag ganska övertygad om att det kommer att komma en dag då de definitivt inte vill sova tillsammans med sin mamma o pappa längre. Men det kan väl få vara upp till dem. De är välkomna att tanka närhet så länge de vill och behöver.

Fem månader +

Den här tjejen blev fem månader för ett tag sen. Ja nu är det kanske i och för sig närmare sexmånadersdagen, men ändå. Hon vägde i alla fall 6205 g och var 65,2 cm lång när vi var på femmånaderskontroll.
 
Fortfarande världens gladaste lilla tjej.
 
Och fortfarande schystaste frisyren i stan.
Hon vänder och vrider på sig åt alla möjliga håll. Några nätter nu har hon vaknat för att hon vänt sig till mage i sömnen. Lilla hjärtat. Mycket som händer i den där lilla kroppen nu. Hon vill gärna ta sig framåt men lyckas inte riktigt än. Däremot tar hon sig åt alla andra håll när hon rullar iväg och sparkar sig runt. Men det är nog inte så långt kvar. Hon försöker och försöker så snart lyckas hon nog. Sitta är också världens roligaste. Fast än bemästrar hon det inte själv. Ja och så att äta mat då. Även det är hur roligt som helst. Betydligt mycket roligare än att äta ur flaskan.

RSS 2.0