Snabbvisit i stugan

Helgen bjöd, som efterlängtat, på sol! I lördags åkte vi förbi stugan en sväng när vi ändå var i närheten. 

På stranden var det isigt och Vilma halkade och blötte ner sig så vi stannade inte så länge.

Det var dock lila fint som vanligt och vi började nog alla längta ännu mer till sommaren.


Tårtkök och solnedgång

Den här dagen har vi ägnat åt tårtköket. Nu är äntligen bäskskivan på plats och i veckan ska förhoppningsvis det sista fixas. Känns mer än overkligt.

Barnen har gjort sitt bästa för att underhålla varandra under tiden. Men lite mutor, som picknick på köksgolvet tex, paus för utohuslunch och såpbubbel-påfyllning har det gått rätt bra faktiskt.

Vi bestämde oss för att åka till Max och äta kvällsmat och på vägen hem stannade vi till på stranden för att se på solnedgången. Jag bad Vilma att stå stilla så jag kunde ta ett kort på henne. Haha. Inte ofta jag gör det och det märktes för hon förstod nog inte riktigt vad det skulle vara bra för. Hon ställde sig stel som en pinne!

Helt makalöst fint!


Äntligen friska!

Nu börjar vi äntligen komma på banan här igen efter alla sjukdagar.

Nu tar vi helg och hoppas på att vårvädret fortsätter. Vissa vindsurfare i familjen hoppas kanske i och för sig att vinden kommer tillbaka eftersom någon låg hemma och snörvlade sig igenom de soliga, blåsiga dagarna i veckan.

Alla i familjen delar dock inte den önskan utan längtar mer efter värme, värme, värme!


Bakslag i sjukstugan.

Ne men det här var kanske inte direkt hur jag hade tänkt spendera min kväll. Jag hade nog mer planerat att gå loss på leveransen av sugarpaste som kom idag och pyssla ihop lite fina grejer till kommande projekt.

Istället blev det ett bakslag i sjukstugan och barnen hostar och snorar mer än förut och har dessutom fått feber. Nu. När de var i stort sätt friska. Därav barnet på huvudet. Vilma kunde inte sova för all hosta så hon fick komma upp en sväng istället. Lilla hjärtat, hon underhåller i alla fall, trots att hon mår dåligt.


När resedrömmar börjar bli verklighet.

📷:pixabay

Alltså, känslan när man klickat på "boka". Alldeles för overkligt och så väldigt långt kvar. Försöker förstå att vi faktiskt bokat boendet för en månad på Maui nästa vinter. Lite för svårt att greppa. Ändå smyger sig lyckopirret på lite då och då och påminner mig om att jo, det är faktiskt på riktigt...


Hej från sjukstugan

Har spenderat mycket tid här idag. Snorig, snörvlig och seg. Som tur är var David ledig idag så jag har kunnat vila en hel del.

Har roat mig med att drömma om sommar och beställt ny bikini. Gäller ju att vara ute i god tid. Haha..!


Våren fortsätter

Igår blev vi oväntat lediga i vårsolen. Vi åt lunch utomhus för första gången i år.

Spelade kubb i trädgården. 

Och åkte in till stan för att möta upp Levis kompis på en lekplats. 

Sen avslutade jag dagen med att träffa några vänner på ett café för kvällsmat. Väldigt mysigt!
Mindre mysigt att vakna dunderförkyld dock.


Härliga kontraster

För några dagar sen var det ju då mer vinterväder än vi haft på hela vintern. Och nu har vi helt plötsligt vår! Nätterna är klara och kalla med minusgrader medan dagarna är soliga och vår-varma! Jag bara tackar, tar emot och tankar så mycket solljus jag bara kan.

Dessutom upptäckte jag här om dagen att det börjat ljusna redan kl.07 på morgnarna. Bara det liksom! 


Ramen

Idag ville vi prova att laga något nytt till lunch. Eftersom de gjorde Ramen på Sveriges mästerkock i veckan tänkte vi att vi skulle prova det vi också. 

Det blev både gott och starkt men det bästa var att båda barnen tyckte det var gott. Levi, som inte brukar gilla att smaka nya maträtter, frågade om vi kunde äta detta imorgon igen. Det var bästa betyget!


Snöyra!

I torsdags vaknade vi äntligen upp till att marken var vit. Det spelade ingen roll att det bara var lite snö. Det var ändå lycka för barnen.

Så ja har kastat och gjort snöänglar.

Och Levi lyckades forma en riktigt snöboll för första gången och var mäkta stolt över det.

Vilma också så klart ♡


Drömma med barnen

Vi har haft förkylda barn här i några dagar och alltså inte haft dagbarnen här.

Idag spenderade vi en lång stund åt att drömma oss iväg på våran planerade resa nästa vinter. Levi har stora planer om regnskog, vattenfall och hav. Han ska upptäcka nya djurarter och snorkla! Till slut satte vi oss vid datorn för att se filmer på djur som finns där.

Vilma planerar ju så klart inte på riktigt samma sätt. Hon säger mer "osså me" och så räknar hon upp att pappa, mamma,  Eji och Imma ska åka allihopa. Det är det viktigaste för henne ♡

För övrigt är de världens goaste ibland. Som när vi satt där vid datorn och Vilma kramar om Levi gång på gång och säger "Min Eji". Och Levi gensvarar med "Ååå, min Vilma".


Lördagsgodis på en annan plats

På begäran, eller kanske mer önskan, från min kära mor kommer här lite bilder. Hinner inte riktigt med bloggen just nu med allt som är på gång men lite bilder kan jag i alla fall slänga upp. Här är några från en helg när vi tog med oss lördagsgodiset ut till naturreservatet och åt det där istället gör i soffan.


RSS 2.0