En sån där dag

En sån där dag när man känner att man inte räcker till. Överhuvudtaget. När man bara vill gå och lägga sig, dra täcket över huvet o  försvinna en stund eller två. 
Dagen började ändå bra men sen vet jag inte vad som hände. Imorgon får bli bättre.

11 månader

För ett tag sen blev Vilma 11 månader. Helt ofattbart att det snart gått ett helt år sen hon kom!
Våran glada, vilda tjej. Hon som fått en vilja av stål och illskriker när hon inte får som hon vill. Hon som älskar sin storebror och har börjat härma allt han gör. Där han är, där vill hon vara. Det han gör, det vill hon göra.
För ett tag sen lärde hon sig ju att klättra upp i soffan. Nån dag därefter ropade Levi från lekrummet "Mamma, hon har klättrat upp på en stol". Och visst hade hon det. Mycket lycklig var hon där hon stod och grävde runt i lådorna hon annars inte når upp till. Och ikväll när jag la henne och gick ifrån sängen en bit hörde jag plötsligt att det prasslade runt bland våra duntäcken. Och visst satt det en väldigt nöjd tjej i våran säng som klättrat över gallret på spjälsängen. Som tur är kan vi sänka ett snäpp till men jag undrar hur länge det kommer att räcka för att hålla henne kvar?
Nu har hon även börjat gå mer. Hon släpper taget om saker och går iväg helt av sig själv. Idag promenerade hon nästa tvärs över hela vardagsrummet.
Som sagt, helt ofattbart att hon snart fyller ett helt år ♥

Kvällsmat på stranden

Istället för att lägga barnen som vanligt igår bäddade vi ner dem i varsin vagn och gick ner till stranden. Vilma i sin vagn och Levi i surfkärran. Levi tyckte dock att det visst blev lite föööör mysigt och spännande för att kunna somna.
 

Vi skulle äta kvällsmat på stranden så första stoppet blev vid Kaffeboden för att köpa kräftrörabaguett till mig.
 
Vid stranden var det så klart makalöst fint, som vanligt.
 
Vi parkerade oss på en fin plats och väntade sen en stund på David som gick för att köpa pizza.
 
Vi han leka och utforska lite innan han kom.
Maten smakade så klart extra gott just här.
 
Givetvis stannade vi för att se solnedgången som var sådär makalöst vacker.
 
 
På vägen hem slocknade även Levi och vi njöt för fullt av att veta att vi kan göra såhär vilken kväll som helst.

Första tältnatten och båttur

Vi har pratat länge om att vi ska sova i tält nån gång den här sommaren. I helgen passade vi på då vi insåg att sommaren snart är slut. Vi slog upp tältet utanför stugan och det var två barn som tyckte det var väldigt mysigt att busa runt där inne när vi hade fixat iordning.
 
 
 
Och en mamma som tyckte det var helt ok att gå och lägga sig med den här utsikten utanför tältet.
 
Det var även helt ok att mysa med den här nyvakna killen på morgonen.
 
Och den här gosungen.
 
Lite senare var det dags att åka ut med båten.
 
  
Syskonen ♥ Jag höll Levi i ena handen och så tittade jag ner och fick se att han höll Vilmas fot i andra handen.
 
Vi åkte ut till en ö. Levi gick på upptäcktsfärd med farfar, Vilma badade och fikade.
 
Och softade i skuggan med David. 
 
På hemvägen svängde vi förbi sälön.
 
Och hälsade lite på de här.
 

Hon klättrar!

Här om dagen hörde jag plötsligt Levi ropa från vardagsrummet "Mamma! Hon klättar upp i soffan!" Jag gick dit och mycket riktigt, där satt Vilma uppe i soffan och försökte ta boken som Levi tittade i.
 
Dokumenterade så klart hennes bravader när hon försökte igen.
 
 
 
Hon var mycket nöjd med att kunna komma upp till Levi. Själv tyckte jag nog det var ganska skönt när hon höll sig på golvet.

Gårdsbutiken i Vareborg


Här om dagen åkte Levi, Vilma o jag till Vareborgs bärodling för att kolla in deras gårdsbutik. Redan när vi kom fram insåg jag att jag borse tagit med mig kameran. Här kommer istället ett gäng oredigerade mobilbilder.

Att kliva in i den lilla butiken och mötas av det här var lixom lite för bra för att vara sant.


Så mycket härliga närproducerade grönsaker!

Vi pratade lite med tjejen i kassan och när vi nämnde att det var första gången vi var där tog hon fram en påse med brödbitar och frågade om vi ville mata fiskarna.
Det ville vi så klart och blev rätt förvånade när vi kom fram till en jätte-damm med jätte-fiskar. Inga små guldfiskar i en liten pöl direkt, som jag kanske sett framför mig.

Det blev många glada rop och tjut från båda barnen när fiskarna lixom nästanhoppade efter maten.

Efter en stund vid dammen gick vi tillbaka till butiken och plockade på oss det vi var sugna på. Hit kommer vi garanterat åka igen!

Dålig sömn

Om jag var trött förut är det ingenting mot vad jag är nu. Vi kan väl säga att Vilma inte gillar att sova när det är för varmt och i natt var det nån form av bastu i vårt sovrum. Hon har vaknat ca 7533 gånger så idag får vi nog ta det lite lugnare här hemma.

Ännu en sommardag

Äntligen lite sommarvärme! Idag har vi haft ca 30°C här och har därför befunnit oss på stranden största delen av dagen. Vi passade på att prova en annan strand som ligger lite längre bort. Den var också väldigt fin och Levi träffade nya kompisar som han fiskade krabbor med nästan hela tiden. En liten lunchpaus i UV-tältet bara sen var det full fart igen. Vilma var det också full fart på i vattnet, som vanligt. Efter mycket plask och lek somnade hon gott i vagnen så att till o med jag fick lite lunch i magen och en lugn stund i solen.
Märker att jag vant mig vid att ha nära ner till stranden då det tog drygt 10 min att gå till det här andra stället och det kändes som en halv evighet. När David kom hem drog vi ner en kortis till vår strand istället. Mest bara för att svalka oss men killarna passade även på att ta en tur med SUPen. Så gulligt med en liten orange flytväst-kille fram på brädan ♡

Så trött

Vi har haft en så skön dag med riktig sommarvärme. Lekt på stranden och på filt i skuggan här hemma. Ätit glass med vänner, besökt grannens visningsträdgård och lite till. I går eftermiddag tog jag en tur med SUPen och planen var att komma iväg ikväll igen. Men jag är för trött. Tänkte blogga om de mysiga dagarna med kusinerna istället men orkar inte gå igenom alla bilder.
Det tar på krafterna att vara själv med barnen nu när David börjat jobba igen. Önskar att vi alltid kunde vara lediga tillsammans ♡

RSS 2.0