Pumpalykta

Här om dagen när vi var barnvakt åt Maya passade vi på att fixa iordning våran pumpalykta. Här kommer ca en million bilder från det.
 
Vi började med att skära ut ett lock.
 
Spännande att se hur det ser ut inuti.
 
Sen var det bara att börja gräva.
 
 
 
Levi som just nu räknar allt och hela tiden tog självkart tillfället att räkna pumpakärnorna.
 
Och smaka pumpa.
 
Ingen överraskning att Vilma gjorde det samma. Hon var inte helt övertygad om att det var gott men smaskade i sig en hel del ändå.
 
Här har vi den färdiga lyktan och en suddig Levi-Lassie (nya favorit barnprogrammet)

Katten och piraten

Jag är inte mycket för halloween. Jag ser absolut ingen mening med att barnen ska skrämma upp sig och klä ut sig till hemskheter. Däremot vänder vi gärna på det och plockar ut de delar vi tycker är roliga. Som att göra pumpalyktor och att klä ut sig till exempel. Som tur är höll mina blivande dagmamma-kollegor med om att det är helt ok att skippa läskigheterna så när vi skulle ha halloweenfest tillsammans var det istället fullt med tigrar, riddare, prinsessor och så katten och piraten.
 
♥♥
 
De där öronen satt ju så klart inte kvar i många sekunder men hon hade en svans också som hon inte kunde få av. Hon hittade den och försökte fånga den några gånger men det var svårt så efter några snurrande varv gav hon upp.
 
Självklart ville även Levi bli ritad i ansiktet när Vilma fick morrhår. Han var mäkta stolt över sitt pirat ärr.
 
 

Eftermiddag på stranden

I eftermiddags gick vi ner och lekte på stranden en stund. Som vanligt var det helt ljuvligt.
 
 
 
 
 
 

Bowla för första gången

I fredags bestämde vi oss för att göra nåt som Levi länge velat prova. Nämligen att bowla. Och oj så roligt det var! Klotet var rätt tungt men som tur är så går Levi även under namnet Bamse så det var så klart inga problem för honom.
 
Det fanns dock hjälpmedel för den som ändå blev lite trött i armarna efter ett tag.
 
Vätske (socker) paus när pappa spelar.
 
 
Vilma höll ställningarna och gillade musiken.
Levis utlåtande när vi spelat klart var " Åh mamma, det här kan vi göra många gånger."

Höstbarn

Idag har vi varit utomhus mest hela dagen. På lekplatsen med nya vänner, på stranden och i trädgården. Vi har bland annat roat oss med att kratta ihop en lövhög, och så hoppa och busa i den så klart.
 
Levi tyckte det var roligt att få kasta löv på lillasyster.
 
Väldigt roligt.
 
 
 
Vilma tyckte det var rätt skoj hon också.
 
Tänk så lycklig man kan vara över att få spendera sina dagar med de här två. Det bästa som finns.

En stund för sig själv.

En stund för mig själv mitt på dagen.  Mycket märklig känsla. Levi gick utan protester med på att vara själv på kyrkans barntimmar idag så jag fick snällt promenera hem igen. Vilma sover så nu sitter jag här. Själv. Väldigt märkligt som sagt.

Frukost på stranden

I morse fick jag sovmorgon. Det började lixom bra redan där. När jag sen blivit väckt av tre vildingar drog David ut en sväng med SUPen. När han var iväg gjorde vi oss i ordning för att gå ner till stranden för att äta frukost. David hann komma tillbaka innan vi var klara så det blev picknick med hela familjen.
 
På stranden var det så klart fint som vanligt.
 
Vi satte oss på klipporna och njöt av vårt fika.
 
 
När vi ätit färdigt gick vi ner till vattnet.
 
 Där övade Levi och David på bokstäver i sanden.
 
 
 
Och Vilma och jag plaskade runt i vattnet.
En fantastisk start på en även fortsatt fin söndag.

Födelsedagshelgen

Helgen då jag fyllde år fick vi fint besök av min syster med familj. Så väldigt roligt att de kom ner!
 
Det känns som jag har ca 1miljard bilder från den här helgen. Det klättrades tex en hel del på klippor.
 
Barnen byggde upp en affär med strandfynd som man gärna fick komma och handla i.
 
Det blev morgonmys i soffan ♥
 
Andra dagen begav vi oss ut hit. Till naturreservatet. Det kan möjligtvis vara en av de vackraste platserna som existerar.
 
Levi ville gärna fiska krabbor.
 
Vi fikade så klart.
 
Och barnen hittade mini-sjöstjärnor.
Det var en overkligt fin, solig och vindstilla dag och egentligen skulle jag kunna lägga ut hur många bilder som helst därifrån men det får nog ändå räcka så här. En fantastisk helg var det i alla fall!
 

Födelsedagen

På min födelsedag blev jag väckt av min fina familj. Frukost på sängen, sång och paket. Precis som det ska vara. Efter en stund fick jag veta att David hade tagit ledigt från jobbet och redan där blev jag så väldigt, väldigt glad. När han sen dessutom hade bokat tid på spa åt mig blev lyckan ännu mer total.
Så efter lite fix på morgonen åkte vi iväg till Kurorten och där hoppade jag av och klev in i några timmar av total avkoppling. Så l.j.u.v.l.i.g.t.
 
Lite senare mötte de upp mig igen och vi passade på att äta lunch på Kurorten. Även det var rätt så ljuvligt med god mat och utsikt över havet. Innan vi åkte hem promenerade vi runt lite i det fina vädret.
De här två. Syskonen ♥
 
 
 
Sen var det dags att åka hem för att möta upp Syster och kusiner. En mycket bra 30års dag.

Segt

Näe hörrni, nu händer det inte mycket här inne. Jag har så mycket bilder och inlägg jag vill få ut men när ska det bli av? Varje kväll tänker jag att när barnen somnat ska jag blogga. Men så blir det ändå inte av. Antingen somnar jag när jag lägger barn eller så strular Internet när jag försöker ladda upp bilder eller så är jag bara för trött för att ta fram datorn när jag äntligen får en lugn stund.
Nu ligger jag tex i ett mörkt rum bredvid en sovande liten tjej som hade svårt att komma till ro och bloggar från mobilen.
De där bilderna får helt enkelt vänta lite till.

RSS 2.0