Trädgårdsröjning

Så här har framsidan av vårt hus sett ut sen vi flyttade in för snart ett år sen. Vi tänkte nog redan från början att vi gärna ville rensa upp och ta bort några av alla barr-träds-historier.

Vi bestämde oss dock för att vänta ett år för att se hur trädgården såg ut på vintern. Det har vi sett nu och eftersom att vintern är över här så gjorde vi slag i saken idag och rensade upp rejält.

Så här blev det. Väldigt mycket luftigare och ljusare. Vi tog bort det stora barrträdet i mitten och en buske på sidan. 

Vi rensade även bort X antal olika sorters plantor som satt lite huller om buller. Nu ska det istället bli gräs på all den där jorden. 

Naturum

Idag har vi varit en sväng på Naturum på Getterön. Där hade de sportlovsaktiviteter. Vi har ritat djurspår, tittat på djurbajs i mikroskop men kanske framför allt fågelskådat i de roliga kikarna.

Vilma gör precis som storebror. 

"Nej Vilma! Flytta på dig!"

När vi kände oss klara inomhus drog vi iväg på skattjakt.

Spännande med insektshotell.

Kluriga frågor ledde oss fram till skatten.

En guldklimp (väldigt häftigt för en liten kille) som vi fick byta in mot en annan grej i receptionen. 
Så bra och fint ställe. Hit kommer vi åka igen!

Sur tjej och ändrade planer

Den här lilla damen har sannerligen prövat mitt tålamod de senaste dagarna. Sur, gnällig och ledsen har hon varit mest hela tiden. I morse lekte hon och Levi tex under spjälsängen som de brukar göra ibland (perfekt plats att leka lejon i bur) men när Levi gick därifrån blev hon så ledsen och sur att hon satt kvar själv en lång stund och skrek och grät. 
 
På eftermiddagen skulle vi åkt på utflykt men strax innan vi skulle ge oss iväg upptäckte jag att stället var stängt. Vi körde på glass på pizzerian vid stranden istället. Där tyckte de vi var galna som både ville köpa glass och sitta utomhus och äta den. Vi som tycker att vi aldrig tidigare haft ett så fint och vårigt februari firar för fullt att vi är utan snö och slask. Våren fortsatte där hemma med mer trägådsfix och garagerensning.

Trädgårdsjobb

Ännu en solig dag till ända. Idag har vi rensat upp i en rabatt här hemma. Längs den här väggen växer mycket härlig lavendel men innanför lavendeln växer en hel del annat som jag inte har varken tid eller lust att sköta så det ser snyggt ut. Därför rensade vi bort det idag.

Hade bästa hjälpredorna med mig så klart.

Så här såg det ut innan.

Och så här ser det ut nu. 

En annan anledning till varför jag ville ha bort allt som växte där innanför är att vi ska sätta vårt persikoträd vid den här väggen. Vår trädgårds-expert-granne tror det blir bästa platsen så där får det hamna.
Vi har en hel del andra saker vi ska fixa i trädgården nu i vår så det är lixom dags att sätta igång nu.

Kattvakter

Igår var det snöstorm här och idag var våren tillbaka. Den här veckan är vi, till barnens stora glädje, kattvakter. Idag passade vi på att studsa lite i kattens trädgård när vi ändå var där.Vårigt så det skriker om det!

Sportlov


Tänk så glad man kan vara över att få spendera sina dagar med de här två, och på arbetstid dessutom. Nu tar vi dock sportlov som blir fullt av fina besök och andra trevligheter.

Vår!

Idag har vi haft vår! 
Dagen började med scones bakning  (pga slut på frukostmat). När det ljusnade upptäckte vi att det verkade bli soligt väder och när termometern visade +10 i solen kunde vi inte hålla oss inne längre. Bara det att ta på tunna vantar och mössor istället för tjocka. Inte helt fel.

Vi gick ner till havet så klart och eftersom Vilma somnade i vagnen fick Levi och jag mycket tid att leka, prata och busa.

Stranden var full av snäckor efter gårdagens storm och Levi hittade en knivmussla.

Här satt vi länge och aktade oss för vågorna som sköljde upp runt omkring oss. Vi funderade över hur vågor uppstår och hur de funkar egentligen. 

Plaskade gjorde vi också så klart.

Och utforskade.
Sen gick vi hem, fikade i solen på altanen, tvättade fönstren (!), åt lunch och gick till affären och köpte glass för att fira vårvädret. 

Glassen tog vi med oss på ännu en promenad till havet. Någon hade nämligen tappat sitt linslock till kameran och hittade det tack och lov på stranden.
Levi har för övrigt varit mycket nöjd de senaste dagarna när Vilmas vagn haft punka eftersom vi då har använt dagbarnsvagnen så han också har fått åka med.
En väldigt fin vårdag har vi haft och det ska visst bli sol imorgon också!

Helg mitt i veckan

Alltså det här med att vara ledig på onsdagar är verkligen genialiskt. Man får liksom helg två gånger på en vecka. Tisdag blir lite som fredag. Så idag när dagbarnen gick hem tog vi oss som vanligt bort till kyrkans barntimmar med Levi. Vilma och jag tog sen en promenad ner till havet, stormen och surfet för att kolla in pappan på nya brädan.

Dagen till ära fanns det bastu och värmestuga i hamnen.

Mycket uppskattat av frusna surfare.


Och små flickor ♡
Efter en stund gick vi vidare för att hämta upp storebroren. Så skön känsla att vara lediga imorgon och sen ha en jobbdag kvar innan det blir helg på riktigt.

Vilma

Denna lilla människa. Ofta så glad men med en vilja av stål. Favoritsysslan för tillfället är nog att prova, och gå runt i, olika skor. Och att gå på toa. X antal gånger per dag vill hon sitta på toa.
En annan favoritsyssla är att äta. Har hon tråkigt ber hon ofta om en "kacka". Som för övrigt är ett av de få orden hon säger. Kacka betyder dock inte bara macka utan allt ätbart.
Annars heter det mesta ba. Inte helt lätt att veta vad hon menar alltid.  Hon tycker det är så roligt med dagbarnen. Idag drog hon igång med vårt djurpyssel redan innan de kommit ♡


RSS 2.0