Vinter i sanden

Vinter på västkusten. Stormigt och plusgrader och jag provar nya vinterskorna i sanden istället för i snön. Och älskar det! Visst, lite snö och minusgrader hade väl varit mysigt närmare jul men hittills är jag mer än nöjd. Jag älskar att bo här den här årstiden också!


Tårtkök, here we go!

För några veckor sen tog någon som anordnar en årlig bröllopsmässa här i krokarna kontakt med mig. De hade hittat till annastårtor.se och undrade om jag var intresserad av att vara deras bröllopstårtor-utställare på mässan i vår.
Eftersom jag ännu inte har något företag kunde jag inte tacka ja direkt utan bad att få tänka på saken. Och tänka gjorde jag. Och bestämde mig för att satsa! Nu håller pannrummet på att förvandlas till tårtkök, och livsmedelshygienkurs ska genomföras.
Ser så fram emot detta! Det är verkligen en dröm som håller på att bli verklighet!

Woho!!


Vilma

En dag smög jag med kameran för att fota Vilma när hon lekte.

Den här lilla människan ♡

Så rolig, busig, finurlig, bestämd, glad, arg, snäll, omtänksam och så mycket mer.

Idag sitter jag i soffan med henne och myser. Hon är glödhet och snoret rinner och tårarna lika så. Hoppas att hon blir frisk fort för nu börjar vi bli trötta på att vara sjuka här.


Morotssoppa

En av alla grå-kalla dagar den här veckan tyckte jag det passade perfekt att göra morotssoppa till lunch. Resten av familjen var inte lika övertygade.

Tur var väl att vi bakade bröd till också så att de små liven fick i sig nånting i alla fall. Nå ja, jag var nöjd och tänker fortsätta plåga dem med hemmagjord soppa lite då och då. Inte enbart tomatsoppan på burk som de faktiskt gillar!


Saltkråkan

Idag skulle jag varit på föreläsningar i Göteborg med jobbet men istället sitter jag här i soffan med en liten sjukling.

Vi ser på Salkrålan och äter glass.

Inte mig emot. Jag trivs så väldigt bra här med mina hjärtan ♡


En morgon på stranden

Närt resten av Sverige verkade ha snöras förra veckan såg det ut så här hos oss.
Vilma och jag stannade till en stund på stranden när vi lämnat Levi på Kyrkans barntimmar.
Allt var krispigt och kallt.
Utom Vilma som var varm och söt.
Havet blir liksom lite extra magiskt vacker när det är isigt i luften.
Levi vaknade upp den här morgonen och ropade "Mamma! Titta så mycket det har snöat i natt!" Lilla hjärtat skulle bara vetat hur resten av Sverige såg ut!

Ingen snö här

Snö säger ni? Inte här inte. Här har vi roat oss med att kratta löv idag.
Ikväll premiärade vi dock elden för säsongen när farbror Josef kom på besök. Så roligt att han tittar förbi när han är på jobb i närheten. Mer sånt som livar upp en annars lite seg torsdag!

Is på stranden

Förra veckan vaknade vi upp till frost och is överallt. Vi tog oss ner till stranden för att undersöka isen lite närmare.
Fint och kallt att hålla i konstaterade vi.
Jag tyckte det passade utmärkt att ta lite fina bilder på barnen. De var dock inte lika övertygade och ville så klart mycket hellre fortsätta leka med isen. Då kan bilderna bli så här ungefär...
♡♡

Populära pumpor

Pumpasoppan blev, lite oväntat en hitt! Vilma åt flera portioner och Levi doppade mackan med glädje och det var nog ändå mer än man kunde förvänta sig.
Första första försöket på pumpapaj blev helt klart godkänt om jag får säga det själv. Smakade som den vi blev bjudna på på Thanksgiving så det måste ju betyda att den blev som den skulle tänker jag!

Barnens nya rum

Här om dagen kläckte vi idéen för Levi om att han och Vilma kanske kunde få ett eget rum. Han blev minst sagt super exalterad och vips hade vi förvandlat gästrummet till barnens alldeles egna rum.
De tycker det är super mysigt med en egen plats och Vilma går och lägger sig i sin säng flera gånger om dagen och bara myser. Hon tyckte för övrigt att jag kunde gå därifrån när jag skulle lägga dom första kvällen. Hon sa god natt och i stort sätt vinkade hej då.
Små gosungarna! Som tur är säger Levi att jag gärna får komma och lägga mig hos honom om jag saknar honom för mycket ♡

Pumpa i långa rader

Förra veckan var det dags att fixa lite pumpor. Super kul att se hur det ser ut inuti.
Barnen fick varsin liten pumpa som de fixade med alldeles (nästan) själva.
Sen var det dags för den stora pumpan. Istället för att skära med kniv använde vi en äppelurkänare. Då kunde barnen göra det mesta själva.
Självklart skulle det smakas lite också. Levi var inte helt övertygad om smaken dock.
Se så snyggt! Sen har vi ätit pumpasoppa, pumpapaj och gjort pumpamuffins efter det. Väldigt höstigt och mysigt!

RSS 2.0