Magisk augustihelg

I går var jag och barnen lediga och David kom hem tidigt. Vi åkte ut till stugan och bakade kladdkaka.

Och åkte lite moppe.


I flipp flopps för det var nämligen sommarvarmt igen.
 
Vilma tittade på moppe killarna men var mycket bestämd på att hon minsann inte ville åka med.

Efter en björnbär-plockar-promenad kom våra gäster och vi grillade hamburgare.

Vilma hjälpte också till.

Efter maten åkte vi ut med båten och Levi var en utmärkt kapten.

Vilma däremot hade inte alls några planer på att göra som pappa sa åt henne.

Haha, orkar inte redigera så ni får leva med sneda horisonter.

Flytvästbarn kan ju vara bland det gulligaste som finns.

Det var en så ofattbart fin kväll och vattnet var så klart att vi såg botten hur djupt det än var.

Vi stannade till vid hoppkliporna eftersom några i sällskapet var badsugna. 

Bland annat David.

Sen åkte vi hemåt och gick tillbaka till stugan när allt var färgat till guld.


En magisk kväll som vi avslutade med efterrätt och yatzy tills barnen knappt kunde hålla ögonen öppna längre. Gästerna åkte hem och vi sov över. Perfekt sensommar-helg.

Kvällsmat på naturreservatet

I söndags var det vår sista ledig semesterdag så vi bestämde oss för att ta kvällsmaten på naturreservatet för att njuta lite extra.

Vi byggde stenfort.


Och hittade både gömställen...

Och hemliga gångar.

Älskar att vi kan äta kvällsmat här vilken kväll vi vill fast att vi inte har semester längre.

Mina galningar ♡

Läggdags

Att lägga de här två kan vara världens mysigaste och ibland ganska frustrerande. Just ikväll är de busigare än någonsin. De läser och skrattar, kramas och busar. Nu har jag gått ut ur rummet och sitter utanför och lyssnar på deras smittande skratt. 
Inte alltid det är så dock. Vilma har fått för sig att det är jag och endast jag som får lägga henne. Om David försöker skriker hon i fullständig panik, slåss och sparkar tills vi ger upp och byter. 

Igår hade Levi svårt att somna. När jag hade legat där inne hos honom i över en timme tog tålamodet slut och jag gick ut och sa att han fick gosa med Vilma istället. 10 minuter senare gick jag in och hittade dem så här ♡


Lekplats i trädgården

Idag har det hänt ännu mer i vår trädgård. Det var nämligen dags för att fixa sandlåda.

Levi ville väldigt gärna vara med och bygga med pappa och farfar.

Vilma Lekte med farmor under tiden.

Ibland tog Levi jobb-paus och lekte han också. De nya bilarna vi byggde ihop igår är väldigt populära. Fast att de inte är klara än.

Sen fortsatte byggandet så klart.

Tills sandlådan var klar. Vilma premiär grävde.

Nu har vi en hel liten lekplats i trädgården. Haha!
Imorgon ska jag försöka måla klart bilarna. Kanske utan Vilma dock eftersom det första hon gjorde när vi skulle måla igår var att smaka på färgen...

Matmarknad i Falkenberg

Igår åkte vi en sväng till Falkenberg för att äta lunch. Där var det nämligen nåt så trevligt som internationell matmarknad.


Det fanns en hel massa godsaker. Både sött och salt.


Vilma och Levi smaskade Thaiwook.

Och lite efterrätt så klart. Levi valde en mini blåbärspaj. 

Staket och annat fix

Snart drar höstterminen igång här och eftersom jag kommer ha många fler dagbarn den här terminen ville jag gärna ha upp ett staket. Idag var dagen då det skulle fixas. David och Ingemar åkte iväg för att köpa material och kom hem lagom till att jag skulle iväg en sväng. Jag var borta lite drygt en timme och när jag kom hem var det i stort sätt redan klart. Extremt effektivt jobbat!  

Vi andra blev inspirerade och drog igång med vårt eget lilla projekt. Att fixa skyltar till vårt lekhus. Snart kan man hänga upp en skylt som visar vad det är för slags hus just för tillfället. Polisstation, kiosk, verkstad, bageri eller nåt annat kul tex. 


Vi började även förbereda för en sak vi ska göra med några kabeltrumor. Där kom vi dock inte så långt. Får bli mer av det en annan dag.

En morgon för mig själv

Att smyga upp innan barnen vaknat och upptäcka att mannen gått ner för att surfa och att man har morgonen för sig själv. Göra sig iordning i lugn och ro utan att någon ropar, frågar, tjatar, pratar, gråter, busar eller ber om hjälp. Att till och med hinna fixa te och sätta sig ner och dricka av det, alldeles själv. Att sen höra små morgontrötta fötter leta sig ner till köket och få en hel frukoststund med sin femåring i lugn och ro där han föreslår att "Du kanske vill sitta här nära mig". Sitta där och prata, kramas och mysa bara vi två en lång stund. Att tillsammans få gå och väcka en liten sömnig lillasyster med pussar och kramar och lite bus.
En sån där perfekt morgon som får mig att överväga om det ändå skulle vara värt att sätta klockan på morgnarna för att få det så där lite oftare. Fast det är klart, sovmorgon är också rätt så mysigt...

RSS 2.0