Lördagssol

Solen och vårkänslorna har gjort sig påminda här idag. Jag gick en sväng på stan på förmiddagen och på hemvägen körde jag ner i Apelviken. Där höll många stugägare på att rensa i sina trädgårdar och över allt mötte jag folk som var ute på promenad. 

När jag kom hem gick vi ut för att prova cyklar och sparkcyklar.

Vilma var lycklig för att "Pappa issa min ytel". Den hade tappat styret men nu fixade alltså Pappan den.

Hon var även mycket nöjd över att kunna köra på sin mor.


Hej helgen! Du är mycket välkommen!

Den här veckan blev lugnare än planerat och tur var nog det. För trots en skön vecka var den här familjen riktigt redo för helg nu! Trodde nästan att båda barnen skulle somna på den korta vägen hem från affären i eftermiddags.

Men det blev bara en av två ♡ Ljusgrönt i januari

Det är bara att tacka och ta emot när det lyser ljusgrönt lite här och var redan i januari!


Tisdag eftermiddag

"Solen är för stark!" Tyckte Levi när vi åt mellanmål på stranden en eftermiddag i veckan. Det tyckte inte jag. Jag njuter för fullt och insåg idag, kl.16.30 att det fortfarande var ljust ute!

Vilma missade det mesta av stranden den dagen eftersom hon somnade i vagnen. Men en trevligare plats att sova på än så får man nog ändå leta efter.


Hej mitt vinterland!

I söndags åkte vi ut till Åkulla friluftsområde för att träffa några vänner och åka pulka.

Eftersom de har snökanoner där var det som att komma till en helt annan värld.

Levi provade längdskidor och Vilma grät stora tårar för att det inte fanns skidor i hennes storlek kvar att låna.

Efter en stund slog vi oss ner i snön för att dricka varm choklad och äta bullar.
Det kändes som att vi hade åkt till fjällen över dagen och när vi sen lite senare klev ur bilen där hemma igen var det som att ingen av oss riktigt hängde med på vad som hade hänt. Från vinter till vår på 30 min! Skulle kunna vara bästa upplägget någonsin!


Woho! Kursen i livsmedelshygien är genomförd och i helgen är planen att vi ska leta grejer till tårtköks-bygget.


Äntligen friska

Nu börjar vi komma på banan här igen. Om man bortser från att jag blivit förkyld och tappat rösten då.

För nån dag sen tog vi en promenad ner till den isiga stranden. Väldigt kul att halka omkring tyckte barnen.

Idag har vi riktig storm igen och regnet öser ner utanför. Vi har bäddat in oss under filtar i soffan, ätit lånfrukost framför tvn och jag googlar resor och drömmer om sol, värme och äventyr.


Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Den här långhelgen blev inte riktigt vad vi hade tänkt oss. Hela familjen var så peppad på övernattningsgäster som vi inte träffat på länge och andra roliga saker vi skulle göra.
Sen kom magsjukan och helgen förvandlades istället till den mest sömnlösa, tröttaste och långtråkigaste på länge.
Som sagt, inte riktigt vad vi hade tänkt oss.


Tvååringen

Denna lilla människa ♡
Det är nåt speciellt med tvååringar. De är fortfarande så väldigt, väldigt små samtidigt som de börjar förstå så mycket och hänger med på vad som händer.

Vilma är så glad och så arg. Så envis och så hjälpsam. Hon är så busig, rolig, finurlig, bestämd, orädd för vissa saker och rädd för andra saker. Hon är artig och trotsig, tacksam för allt, nöjd och gnällig, hon kan själv och pratar mest hela tiden.

Det senaste är att hon börjat säga "min" om mycket och det låter så gulligt.
"Obba min pappa" säger hon otaliga gånger om dagen när David jobbar. Och "Naat em min pappa" när han snart ska komma hem.
Nog testar hon mitt tålamod ibland men oj så förälskad jag är i henne ♡


2017 here we go!

Efter ett långt kram och pusskalas mellan syskonen har jag just lagt de små liven.
Vinden viner utanför och huset är skinande rent efter en grundlig storstädning. Ja inte tack vare oss då utan tack vare städfirman som varit här och skrubbat varenda lite vrå.
Igår åkte granen och det sista av julpyntet bort. Vilma har påpekat ett antal gånger idag med putade läpp och ledsen uppsyn att "min an botta". Min gran är borta, med andra ord.
I år plockade jag bort julgrejerna med ett aningen smygande lyckorus i magen eftersom vi hoppas på att spendera nästa jul nån helt annan stans, långt borta och med betydligt mycket mer värme!
Dessutom beställde jag just en webbkurs i livsmedelshygien för att komma vidare i planerna med tårtköket. Det är dock så spännande allt detta så jag nästan får ont i magen och blir en aning stressad över att jag måste få igång det nu.
Allt som allt ganska små bekymmer och det ska nog gå bra det här också!


En väldigt fin nyårsafton

Första nyårsafton på fyra år som barnen varit friska. Tjoho!!
Vi firade hemma hos oss tillsammans med fina vänner. Innan middagen gick vi ner till stranden för att se på lite fyrverkerier.

Sötnosarna åkte glatt i vagnen tillsammans. Sen överraskade dock Vilma, som inte är rädd för mycket, med att bli väldigt rädd och jätte ledsen när det smällde. Hon grät och grät och vill gå "Em!!"

När vi kommit hem var det snart dags för mat. Vi gjorde nyårsfint och alla var glada och nöjda.

Efter maten blev det utlovat tv-mys i barnens rum och sen var det läggdags. Alla barn gick och la sig och vi vuxna fick en stund i soffan med sällskapsspel, kex och ostar och annat gott.

Planen var att väcka alla barn för att åka in till fästningen och titta på fyrverkerier vid tolvslaget. Men eftersom alla utom Levi och Adelaide blev rädda när det smällde bestämde vi oss för att väcka bara de två stora. Sen klättrade vi upp på taket, satte oss på filtar och firade in det nya året med att titta på alla fyrverkerier runt omkring istället.

Det blev så väldigt, väldigt mysigt! När grannen sköt upp stora raketer var det så mäktigt att Levi blev lite nervös eftersom de kom så nära (nej, inte farligt nära) och liksom nästan rakt över oss.
När vi sen sagt hej då till våra gäster vakande Vilma också och kom in till vår säng så låg vi där och pratade och myste alla fyra innan vi sa god natt för att sen vakna upp till årets första dag.

En väldigt fin nyårsafton ♡


RSS 2.0