Sjukhuset med Vilma

Idag har vi spenderat en hel massa timmar i Halmstad. Vilma skulle på en rutin-återkontroll på sjukhuset där. Borde inte vara några problem tänkte jag. Hon hade ju fått bedövningssalva där de skulle sticka henne. Men usch så jobbigt det blev för henne (=för mig också).
De skulle sätta en kanyl och stack henne flera utdragna gånger i händerna för att till slut konstatera att det inte går. På med bedövningssalva i armvecken istället och tillbaks för samma procedur igen efter ca 1h. Den här gången förstod hon på en gång vad som skulle hända och blev så väldigt ledsen på en gång.
Att sitta där och hålla fast sin bebis som skriker och gråter i panik är ju helt olidligt. Speciellt när det denna gången inte heller funkade förän sista försöket. Efter att ha blivit stucken på fyra olika ställen och skrikit sig alldeles röd och svettig var  både Vilma o jag rätt slut. Vi fick en paus och åkte iväg en sväng med våra killar.
Några timmar senare skulle hon röntgas och fick lugnande för att kunna ligga still. Hjälpte, men inte helt dock då den här tjejen inte direkt är intresserad av att vara stilla.
Mycket jobbigt idag. Tur att fina kusinerna kom på eftermiddagen och vände dagen till det bättre!

Vilmas första steg ♥

Den här bilden är ifrån när Vilma var nyfödd men det känns så klar ungefär som igår. Idag tog de där små fötterna sina första steg.
Vilma är nog överlycklig över att äntligen kunna stappla sig fram lite själv. Senaste veckan har hon fler gånger blivit arg när jag hållit henne i händerna för att hon ska kunna gå. Hon försöker slita sig loss och gå själv men ramlar pladask. Men så idag klarade hon det äntligen. Hon står långa stunder själv utan stöd och även det har gått bättre och bättre bara senaste veckan.
Förstår inte hur det kan komma sig att våran bebis redan börjar gå ♥

En bra dag

Idag har varit en så bra dag. David gick ner och surfade en stund på förmiddagen. Vi andra stannade hemma och gjorde oss iordning i lugn och ro när det plötsligt knackade på dörren. Jag öppnade och där stog min moster och morbror som jag inte träffat på så väldigt länge. De var på semester här i krokarna och bestämde sig för att titta förbi. Oj vad jag älskar spontanbesök! Och speciellt mycket när man får besök av någon man tycker mycket om men inte träffat på så länge. Jag sov ofta över hos dem när jag var liten och har så många fina minnen därifrån. Hästar, båtar, bus och så många mysiga sagostunder vid läggdags. De har en speciell plats i hjärtat och därför alltså så extra roligt att de kom på besök.
Senare hann vi även med att fika hos en annan familj och sen avslutatde Levi och jag dagen i blåbärsskogen bakom huset. Att sitta där i blåbärsriset, i kvällssolen, med den finaste lilla lintotten och prata om allt möjligt samtidigt som man hör havet brusa i bakgrunden är helt klart nån form av lycko-topp ♡
En väldigt bra dag.

10 månader

Nu är hon 10 månader, den här glada tjejen. För glad, det är hon mest hela tiden. Det krävs inte mycket för att få ett leende av henne och det senaste är att kompisskratta. Om vi andra skrattar åt något som sagts så hänger hon på och skrattar hon också. Den egna viljan har dock börjat ta plats och får hon inte som hon vill blir det gallskrik. Hon fullkomligt ä.l.s.k.a.r att bada i havet och blir överlycklig så fort hon får komma i. (Och tvär-arg om hon inte får).  
Hon säger fortfarande inte så mycket mer än mamma. Tycker mig höra ett titta och kanske ett där ibland men inte mycket mer än så. Hon går längs med möbler, gåvagnen är också mäkta populär. Hon har även lärt sig krypa ordentligt men när hon vill fram snabbt tar hon ändå oftast till ålandet.
Här om dagen fick hon sina första skor. Torts att jag inte ville köpa nåt rosa slutade det ändå med det då de var de ända jag hittade som faktiskt satt kvar på foten. Hon gillar dem i all fall. Fast kanske mest att äta på.

Vattenkrig!

Idag åkte pappan i familjen iväg en sväng. Då passade Levi och jag på att förbereda en överraskning. Vi fyllde upp ett lager av vattenballonger.
 
Övade och lekte lite.
 
 

Och när pappan sen kom hem blev han attackerad och vattenkriget var i full gång. Typiskt bra sommaraktivitet.

Husägare!

Idag firar vi! Dels firar vi 9 år som gifta men även att vi just skrivit kontrakt på ett hus. Det hus vi hyrt sen vi flyttade ner hit till Varberg är nu vårt. Vårt alldeles egna. Äntligen. Så obeskrivligt tacksam, lättad, glad, aningen vettskrämd men mest alldeles alldeles lycklig. Nu är det vårt, det där perfekta huset!

Ett hej då och en bestämd dam

I morse vinkade vi hej då till Farmor & Farfar som åkte hem till Uppsala igen. Så väldigt ledsamt ♥ och vi längtar så tills de kommer tillbax igen.
Lite senare tog vi med våra gäster ut på naturreservatet. Vi picknickade och Levi fiskade krabbor.
 
Vilma har blivit fullständigt galen i att bada. Hon var vansinnig där ute när hon inte fick hoppa i bland klipporna. Att bada fötterna var kul en liten stund men sen ville hon i helt. Tillslut fick vi gå hem för att lilla damen med viljan var så sur över uteblivet bad.
 

Lite surf och lite vågor

När David kom hem från jobbet igår skulle han ut och surfa. Vi bestämde oss för att gå ner och kika på honom och leka lite nere vid vattnet. Kameran fick också följa med.
 
 
Spännande att se pappa långt där ute.
 
 
Vi gick bort till stranden och Levi slängde genast både skor och byxor för att kunna leka i vågorna.
 
Så extremt härligt!

En presentation

 
Välkomna hit!
Här skriver jag om vardagen vid havet med min familj. Min vindsurfande man och våra två barn. I våras bestämde vi oss för att ta vårt pick och pack och förverkliga drömmen om att bo vid havet. Vi flyttade till andra sidan landet och håller nu på för fullt att bygga upp ett nytt liv här i Varberg. Det händer också att det slinker med några recept på både nyttiga och onyttiga godsaker här på bloggen. Ja, lite hav, lite barn och lite godsaker. Så kan man nog sammanfatta den här bloggen!

Välkomna hit!

 
Men oj så roligt att så många hittat hit idag! Undrade just vad det berodde på o upptäckte att Kantarellerna låg på förstasidan på blogg.se. Kul!
Välkomna hit och välkomna att komma tillbax!

Karameller!

Förut idag bestämde vi oss för att gå på upptäcktsfärd i skogen som ligger precis bakom vårt hus. Vi satte Vilma i selen, tog med en liten hink ifall vi skulle hitta några blåbär och gav oss iväg. Precis när vi klivit in i skogen såg vi en myrstack. Mycket spännande! Men när vi lyfte blicken från den och gick några steg till hittade vi guld. Massor av kantareller (eller karameller om man frågar Levi ♡) som lixom bara stog där och väntade på att bli plockade.
 
Det är ju bara det att de måste rensas också. Det tog sin lilla tid om vi säger så. Men värt är det ändå när man får sätta tändern i en macka med smörstekta kantareller en grå och regnruskig sommarkväll. Plus att ha en hel del kvar till en annan dag!

Kusinernas besök

Förra veckan kom ju då kusinerna hit. Vilken lycka! Självklart blev det stranden ganska så genast när vi hade hämtat upp dem på tågstationen. Där grävdes det djupa hål som fylldes med slemmiga maneter.
 
Wilmer fiskade krabbor med bara händerna.
 
 
Nästa dag åkte vi in till stan. Vi började med en sväng på torget. Finaste solglasögon-gänget ♥
 
Lunch vid food trucksen.
 
Och så det som var målet med stadsturen. Fästningen!
 
Ivriga små barn som utforskade allt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Och hittade många spännande ställen att klättra på.
 
 
När vi åkte tillbaka hem tog vi bussen direkt till glasscafét och sen bums ner på stranden.
 
Det paddlades en hel del.
 
 

Vi hann med så mycket de dagarna de var här. Även en sen kvällspromenad ut till naturreservatet.
 
Där var det helt magiskt vackert och gränsen mellan hav och himmel var nästan helt utsuddad.
 
 
När solen började gå ner färgades allting till guld.
 
 
Så väldigt ljuvliga dagar! Vi hann även med att göra en tårta tillsammans, men det får vi kika på en annan dag för annars riskerar det här inlägget att slå något slags längdrekord.

Besök från Uppsala

Förra helgen hade vi fint besök av Fam. Byman. Så väldigt, väldigt roligt att de kom förbi när de var här i krokarna! Vi tog med dem på en promenad ner till havet.

Vi klättrade över klippor och stenar.
Det skulle nämligen fiskas krabbor.
 
Och samlas maneter.
 
Sen bar det av till glasscafét och killarna kollade in alla automaterna.
 
De har växt lite sen sist de var där tillsammans ♥
 

Vi hann även med att äta lördagsgodis, så klart. Levi hade fixat godispizza dagen till ära.

Fullt upp!

Ne men hörrni, det kanske kan vara dags för en uppdatering nu va? Här är det fullt upp med besök från alla håll och kanter. Det är så väldigt roligt! Måste bara komma ihåg att andas lite mellan allt skoj oxå. Igår åkte kusinerna hem efter några extremt härliga dagar. Jag får bjuda på några mobilbilder ifrån de dagarna så länge. Mer än så hinns inte med just nu för snart kommer nästa gäng.
 
 
 
 
 

RSS 2.0