Kvällspromenad

Jag tror inte att jag tagit en enda promenad sen vi flyttade hit utan att stanna för att ta en bild. Kan helt enkelt inte låta bli. De flesta av de bilderna stannar bara i min telefon men här är några från gårdagens kvällspromenad.

Älskar att gå längst ut på piren där det är öppet hav så långt man kan se.

Men även att gå tillbaka och varje gång hoppa ett litet glädje skutt (om än på insidan) över att vi bor där uppe bland de där husen.

Det kanske börjar bli lite tjatigt, men förstår ni hur härligt det är att ha detta som vardag?!

Härlig dag!

Min väder-app hävdar att det regnar för tillfället. Den kunde inte ha mer fel. Dagen började dock med spöregn och mysfrukost i soffan. Vilma sover, farmor och Levi läser och här ligger jag och njuter. Snart kommer David hem o vi ska iväg och träffa vänner. Härliga sommar!

Tillsammans i vågorna!


Idag kom Davids föräldrar ner till stugan för att börja sin semester. Levi har lääääängtat så väldigt! David och jag tog första tillfället vi kunde att utnyttja barnvakterna. Hoppade i våra våtdräkter, slängde upp SUPen på surfkärran och gick ner för att testa vågorna. Första gången jag var ute i vågor. Lite läskigt att sköljas av och hamna under vattnet utan att riktigt hänga med. Men värt det när man lyckas fånga en våg och glider med långt in mot stranden! Väldigt, väldigt kul att få göra det tillsammans! Så tack fina barnvakterna för det ♡
(Som dessutom tog med barnen på glass café och drog Levi på leksakstraktorn hela vägen dit och tillbaka!?)

Jag är egentligen mamma till tre ♡

Levi hade ganska nyss fyllt två år. Jag hade blivit gravid igen, på första försöket. Jag var överlycklig över att det gick så fort den här gången. Eftersom det tog ett hemskt år av fösök, med så mycket förtvivlan, innan Levi blev till så var jag nu väldigt lättad och lycklig över att få slippa det den här gången. Speciellt eftersom året som låg bakom hade varit kantat av så mycket sorg och tårar på grund av mina föräldrars separation. Nu skulle jag få revansch. Den här sommaren skulle bli den bästa hittills! Men så händet det. Det ofattbara. Vårt barn som så nyss hade blivit till togs ifrån oss. 
 
Jag tycker inte om ordet missfall. Det ger inte händelsen rättvisa. Det är så mycket mer än så. Så mycket värre. Och jag skulle aldrig ta uttrycket "FÅ missfall" i min mun. Det är definitivt inte en gåva.
Ett barn som är så älskat från första sekunden då man vet att det finns där. Direkt finns planerna och tankarna om hur livet kommer bli med en till familjemedlem. Vem är du? Hur kommer du se ut? Hur kommer du att vara? Hur kommer det bli? Och direkt rycks allt det undan och man faller pladask. Det där barnet som redan var så självklart och en del av vår familj, det finns inte längre där. 
 
På något mirakulöst sätt tar man sig igenom. För mig, helt tack vare en fantastisk Gud som bär genom allt.
Levi var som sagt två år och började precis sätta ihop ord till meningar. Den kvällen, då det just hade hänt, och jag skulle lägga Levi sa han för första gången att han älskar mig. "Äcka dig". Han sa det en gång, just den kvällen, och sen dröjde det flera månader innan han sa det igen. Det var som en hälsning från ovan. 
 
Jag kom i alla fall igenom och efter många tunga månader blev Vilma äntligen till. 
Jag skriver det här eftersom att när det hände, och efter det, fick jag höra från så många håll att det var många i min närhet som gått igenom samma sak. Det hjälpte mig att bara veta. Veta att andra överlevt och klarat sig igenom. Vi bestämde oss där och då för att inte hålla det hemligt på något sätt. För om det kan hjälpa någon annan som går igenom samma sak att veta hur det var för oss, så var så god.
 
Och en sak vet jag. Som en vän så väldigt fint formulerade det en gång. Att när jag kommer till himlen, då kommer det finnas ett barn där som väntar på att få träffa sin mamma för första gången ♡

High Chaparral!

I morse hoppade vi in i bilen och åkte mot High Chaparral tillsammans med fina vänner. 
Vi började dagen med Lucky Luke show.

Lite senare bestämde vi oss för att vaska guld vilket givetvis var väldigt spännande!

Och vilken lycka när man gång på gång hittade små guldkorn. 

Som senare smältes ner och blev till en guldpeng att ta med hem.

Förstå lyckan!

Äkta guld.

Efter det blev den mer show.

Och massor, massor, massor av lek.
Självklart tog vi en tur med tåget också.

Som helt plötsligt stannade till och blev rånat.

Minst sagt väldigt spännande för en liten femåring.

Vi fortsatte kila runt lite.


Och sen var det snart dags att åka hem igen.
Levi summerar dagen genom att säga "Kan vi åka till High Chaparral imorgon också?" 
Allt som allt en mycket lyckad dag med andra ord.

Blåare än blåast!

Första riktiga sommarlovs dagen idag. Så skönt att få ta dagen som den kommer och bara göra det just vi vill. Framåt eftermiddagen tog vi oss tex ner till stranden.

Vattnet var blåare än blåaste och gav väldiga utomlandsvibbar.

När pappan slutat jobbet kom han också ner till stranden. Bara han som saknas på våra lediga dagar ♡

Kvällsmat på Surf Saloon

Blåsig dag här i Varberg idag. När David kom upp från surfet åkte vi iväg till Apelviken.

För att äta kvällsmat på Surf Saloon.

Levi smygfotade lillasyster yster.

Och vi hade det allmänt gott en stund. Bra början på helgen!

Sommarlov!

Idag har vi haft avslutningsfest med dagbarnen på förmiddagen. När vi vinkat av barnen gick vi på sommarlov. Nu är vi lediga till mitten på augusti!

Mina sommarlovsbarn!

Vi har firat på lite olika sätt. Först cyklade vi bort till blomsterhandeln. Jag köpte en palm till mig själv i avslutningspresent. Kassörskan frågade lite oroligt (när hon såg att barnen hade cykelhjälmar på sig) om vi skulle cykla hem med allt det där? Den rymmer mycket den där lådan. Idag fick jag med mig två barn, 50 liter jord, en palm, två paprika plantor och några krukor med kryddor. 

Lite senare firade vi på barnens vis med att äta glass på Tre Toppar.

Efter glassen cyklade vi vidare ner i hamnen. Fiskaffären var öppen så vi hoppade in där en sväng.

Tittade på häftiga fiskar.

Sen cyklade vi vidare och hemåt. 


Nu har jag just mumsat i mig den rökta makrillen jag köpte med mig hem från fiskaffären. Perfekt början på vårt sommarlov! 

Dagens bästa och sämsta

Tänkte göra en Sara och köra en dagens.

Dagens bästa:
Utflykten till stugan. Att hela familjen var livligt engagerade i att gräva kanal på stranden och fylla den med vatten. + Thaimaten vi hämtade upp på hemvägen.

Dagens sämsta:
Att lyx chokladglassen vi köpt och skulle provsmaka inte alls var choklad utan vanilj. Förstå besvikelsen! Och att sakna sin vän som inte längre bor i samma stad ♡

Eat. Sleep. Beach. Repeat.

Alltså de här sommardagarna! Helt fullständigt ljuvliga. Idag när David kom hem från jobbet packade vi picknick korgen och åkte för att äta kvällsmat på stranden med fina vänner.

Och lek förstås. 

Vilma utforskade.

Och badade både i sanden och vattnet.


Efter mycket lek, prat, sand, kladd och bad var det dags att åka hem för den här gången. Älskar att detta är hur de flesta dagarna ser ut nu för tiden. Eat. Sleep. Beach. Repeat. 

1 juni

Somnar med barnen och vaknar till vid 22 - tiden av att jag tydligen sover i nån slags bastu. Då är det bara att vara vaken en stund och släppa in lite kvällsluft. Därav bloggande mitt i natten... 
Värmen har verkligen varit helt otrolig idag! På altanen har vi en termometer som sitter i solen, 38°C på eftermiddagen = vi gick till stranden istället för att leka där.

Hela familjen var i och badade långa stunder och flera gånger. Levi och jag grävde. Vi åt glass och Vilma snodde min. 1 juni, du får helt klart godkänt!

RSS 2.0