Midsommardagen

På midsommardagen var vi bjudna hem till Davids kusin som bor i ett hus ungefär så här nära havet.
 
Vi tog en promenad och tittade på alla som lekte i vattnet.
 
Levi tittade mycket intresserat på David som testade vågsurfingbrädan.
 
Sen gick vi vidare på en blåsig barnvagns promenad i området.
Tack till Per och Matilda för en kanontrevlig dag!

Midsommarafton

Här kommer lite bilder från våran midsommarafton. Levi var finklädd.
 
Och busig som vanligt.
 
Vi försökte ta en familjebild.
 
Åt jordgubbar.
 
Och dansade runt en regnig midsommarstång.

Min sommarkille

 
 

Strandlek

Vi har haft väldigt fina dagar här och hunnit med en hel del lek på stranden.
 
 
Levi har bestigit berg, eller i alla fall strandbänken.
 
Vi har lekt i vattenbrynet.
 
Och tittat på vindsurfingpappan.

En tur till piren

Här om dagen var det riktigt blåsigt. Då passade vi på att gå en sväng ut på piren för att känna på vinden lite.
 
Vi kollade in hastighetsbegränsningen.
 
Levis flytväst har ett mycket praktiskt handtag. Perfekt på en liten smitare.
 
Efter en stund promenerade vi hem igen.

Midsommartårta

Midsommartårta på annastårtor.se

Mysdag


Idag tyckte vi att det var typiskt bra glass-väder. Vi tog en tur till Tre Toppar.


Det fanns väldigt mycket att välja på och det tog en stund innan vi kunde bestämma oss för vad vi ville ha.


Algot blev mycket nöjd med sin snygga glass.


Levi och jag delade lite.


När vi mumsat färdigt tog vi en promenad bland båtarna.


Där blev fiskebåtarna tillfixade och fina.

Vi vilade benen vid piren.


Och lekte en stund på stranden.


Levi hittade många fina snäckor. Och så var det med den dagen.

Finbesök


Idag har vi besök här. Levis morfar, morbror, moster och två små kusiner ska vara här några dagar.
Vi började dagen med att gå och kasta stenar i vattnet.



David och Levi satte sig ner och tittade på havet en stund.


Lite senare, efter en tur in till Varberg, blev det mer strandlek. Den här gången med galonisar på.

Semestern har börjat!


Imorse när vi vaknade packade vi in oss själva och ungefär en miljard saker i bilen och åkte iväg mot Varberg. Efter sju timmar var vi framme och möttes av sol och sommarvärme.
Levi som älskar att leka i sandlådan hemma på gården blev fullständigt lyrisk när vi kom ner till stranden.


Att det dessutom fanns ett gigantiskt hav att plaska runt i gjorde ju saken bara ännu bättre.


Han undersökte den blöta sanden noga.


Badade fötterna i det något kyliga vattnet.


Och smakade på en och annan snäcka.

Vi planerar att spendera många dagar på stranden framöver. Förhoppningsvis de flesta av våran fyra veckor långa härliga semester som ligger framför.

Angry birds cake toppers


Igår kväll gjorde jag klart Annas angry birds cake toppers. Mer bilder finns på Annas Tårtor.

När frukosten är slut - igen




Om fyra dagar åker vi på semester. Det börjar märkas. Jag har lixom redan stämplat ut och att till exempel köpa bröd är en sån där typisk grej som numera inte riktigt blir av.
I morse blev det yoghurt med banan, hallon, fullkornshavregryn, linfrön och pumpakärnor. Och lite varma scones.

När frukosten är slut




I morse när det var frukostdags upptäckte jag till min förskräckelse att vi bara hade en liten brödskiva kvar i skåpet. Levi fick den såklart, tillsammans med sin gröt. Men jag då!
Jag som varje morgon vaknar vrålhungrig fick smått panik. De fick bli äggröra med skinka, tomat och nyplockad gräslök ifrån trädgården. Gott blev det men det slår ändå inte mina älskade frukostmackor!

Wilmers hustårta


Nu finns det blider på Wilmers hustårta på annastårtor.se





Såhär såg det ut när vi smaskade i oss den.


Det var en riktig chokladtårta.


Enkelt bröd


För några dagar sen bakade jag bröd. Det är inte nåt jag gör speciellt ofta för jag har ungefär inget tålamod för jäsning och knådning och sånt som normalt hör till brödbakning.
Googlade dock fram ett bröd som inte kräver varken jäsning eller knådning. Perfekt helt enkelt.

Här kommer receptet:

100 g jäst
10 dl vatten (37 grader)
1 msk salt
0,75 dl rapsolja
0,5 dl ljus sirap
1,5 kg rågsikt eller lantbrödsmjöl

Rör ut jästen i det ljumma vattnet.
Tillsätt salt, olja och sirap.
Ha i mjölet, lite i taget.
Baka ut 3 limpor direkt och lägg på bakplåtspapperklädd plåt eller i långformar.
Sätt in i kall ugn.
Sätt på ugnen på 200 grader (ej snabbstart) och låt bröden vara inne i 40-50 minuter.
Klart!

RSS 2.0