En liten i magen ♥
De flesta kanske redan hört vår nyhet efter att vi la ut en film där Levi ivrigt berättar att han ska bli storebror ♥
Min plan var att lägga ut den även här men det gick inget vidare så jag bjuder på en mage istället.
I slutet av september förväntar vi oss att den lilla ska komma och man kan väl säga att magen kom betydligt mycket fortare den här gången än med Levi.
Jag mår inte heller som förra gången. Visst mådde jag lite illa med Levi men klarade det lixom bra genom att tugga tuggummi. Den här gången äter jag illamåendetabletter och kämpar mig ändå igenom kvällarna. För den här gången är det då jag mår som värst. Men vad gör det? Jag är så innerligt glad och tacksam för att vi ska bli fyra i den här familjen. Spännande, minst sagt!
 
Fiskbiffar med tacokrydda
Idag har jag jobbat för första dagen på nästan fem veckor. Är det nåt jag har blivit extra peppad på nu när jag drar igång med dagbarnen igen är det att laga god och rolig mat. Eller, rolig och rolig...annan mat än det jag har för vana att göra i alla fall.
Igår provade jag en linsgryta med grönsaker som min syster tipsade om. Blev faktiskt överraskad över hur pass god den var. Levi var dock kanske inte riktigt lika övertygad.
Därför ville jag idag laga någon rätt som jag trodde skulle gå hem hos barnen. Har ett tag nu varit sugen på att göra fiskbiffar så idag slog jag till. För att försäkra mig om att smaken skulle gå hem hos de små kryddade jag med vanlig tacokrydda och det blev en hit! De slukade biffarna i ett nafs och ville ha mer och mer.
 
Jag använde:
400 g torsk
Ca 1/2 påse färdig tacokrydda
1 ägg
Lite finhackad purjolök
En halv pressad lime
En skvätt grädde
 
Körde allt i matberedaren några sekunder tills det var blandat och förvandlat till fiskfärs.
 
Alltså, det är ju inte helt lätt att ta en snygg bild på råa fiskfärsburgare så det var nära att jag skippade att lägga ut den här bilden. Insåg dock att jag inte hade nån bild på det färdiga resultatet så...håll till godo.
 
Till detta stekte jag champinjoner och färsk broccoli. Valde att servera med couscous och yoghurtsås.
Annars hade ju kanske potatis känts som ett mer naturligt tillbehör men eftersom jag har en liten treåring som för tillfället inte uppskattar potatis så fick det bli ett annat alternativ för att slippa fightas.
 
Imorgon ska vi prova att göra kycklingköttbullar. Bäst att gå och tina kycklingfilé!
Märkliga veckor

Igår var jag ute och lekte med Levi för första gången på nästan fyra veckor.
Virus på balansnerven har varit väldigt...märkligt. Att vara så hjälplös har varit just märkligt. För mig har nog det jobbigaste varit att inte kunna ta hand om Levi. Vi är ju vana att vara varandras hela värld i veckorna. Det är lixom han och jag på dagarna. Att istället behöva skicka iväg honom nån annan stans har varit tungt och också det väldigt märkligt. Då är det tur att man i alla fall har så många underbara människor i sin närhet som rycker ut och ställer upp. En fin, fin farmor och mormor tex. Och så världens bästa Anna och Mays så klart. Levi tackar Jeaus nästan varje kväll för Maya och hennse leksaker ♡ Störst lass har förståss David fått dra. Tänk vilken tur att kag gifte mig med världens bästa!
Nu börjar jag tack o lov må bättre och vi hoppas att våran vardag ska bli lite mer normal igen.