Recept på rocky road brownies



Ingredienser till 1 plåt/24 bitar:

350g mjuk smör
6 dl strösocker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
6 ägg
3 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader
Vispa smör och socker vitt och krämigt.
Rör ner kakao, sirap och salt.
Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner mjölet i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter.
Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.

Fudgeglasyr:
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
400 g mörk kvalitetschoklad 70%

Rocky Road topping:
1/2 påse dumlekola
1 dl pistage nötter
2 dl salta jordnötter/cashewnötter
2 nävar mini-marschmallows

Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap.
Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader.
Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
Bred glasyren över kakan och strö över jordnötter, dumlehalvor, pistagenötter och mini-marshmallows.
Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i bitar.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress